Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.05.2020

Технологія отримання високоякісного молока на ТОВ «Молоко Вітчизни»


Особливості технології виробництва молока


На виробництво молока сільськогосподарськими підприємствами роблять істотний вплив тенденції розвитку сільського господарства. Основною частиною вироблюваного молока складає коров'яче - це 90 відсотків від усього загального об'єму. Інші 10 козине, буйвіл і овече молоко.

У різних регіонах нашої країни утворилися свої шляхи розвитку молочного виробництва. Вони відрізняються між собою із-за різного використання фінансових коштів, землі і праці. Усе це призводить до різних результатів і доходів. Нині, спираючись на завдання, які стоять перед галуззю молочного скотарства, технологія виробництва молока зобов'язана сприяти інтенсифікації самого виробництва.


ТОВ “Молоко Вітчизни”
 

Оптимальна концентрація поголів'я і спеціалізація господарств призводить до розумного застосування техніки, впровадженню різних технологічних методів по догляду за худобою, а також зменшенню витрат на виробництво кінцевого продукту. А завдяки удосконаленню умов годування і племінних особливостей самих тварин вдається істотно підвищити їх продуктивність.

Так, на сьогоднішній день ТОВ “Молоко Вітчизни” включає в себе три молочно-товарні ферми, що знаходяться в межах Сумської області, і займається виробництвом молока «Екстра» ґатунку. Завдяки сучасному обладнанню, відповідному догляду за тваринами, продукція ТОВ “Молоко Вітчизни” відповідає найвищим міжнародним стандартам.

Особливості технології виробництва молока

У скотарстві під технологією виробництва молока розуміється безліч методів і систем, обслуговування машин, доїння, годування, відтворення стада, організація самої праці. Усе це забезпечує виробництво кінцевого продукту - молока.

Виробництво молока за технологією в кожному окремому фермерському господарстві, що займається сільськогосподарською діяльністю, зобов'язано брати до уваги рівень продуктивності, структуру кормових угідь, особливості самої худоби, тип годування тварин, будівлі для худоби, стан кормової бази і її перспективне зростання.

У більшому своєму ступені технологія визначається тим, як здійснюється утримання тварин. Їх може бути три види: безприв'язний, прив'язний і комбінований. Окрім цього, є ще і безліч їх модифікацій, які відрізняються наступним : системами годування і доїння, використанням різного допоміжного устаткування, видаленням гною.


ТОВ “Молоко Вітчизни”
 

Прив'язний зміст корів

Це найпоширеніший спосіб у вітчизняному скотарстві. Технологія виробництва молока в даному випадку створює більше можливостей для того, щоб організувати нормоване годування. При цьому враховуються індивідуальні особливості процесу доїння кожної тварини.

Такий метод змісту корів дозволяє уникнути зіткнення окремих особин, мінімізувати стресові ситуації, належним чином здійснювати усі необхідні лікувальні і профілактичні заходи. Застосування такої технології виробництва молока дозволяє отримати великі об'єми готової продукції при мінімальних витратах, а також істотно продовжити час використання тварин.

Безприв'язний зміст корів

При переході до цього способу утримання тварин від прив'язного змісту істотно може зрости безплідність корів, якщо не застосовувати спеціальну технологічну підготовку.

Слід в найсуворішому порядку дотримуватися технологічної дисципліни. Наявність достатньої кількості кормів зробить технологію виробництва молока успішною.

Схожі матеріали:
👁 1131
Категорія: Прес-реліз
Теги: молоко, Виробництво молока, ВРХ, ТОВ “Молоко Вітчизни”




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ