Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.06.2022

У Британії будують перше автономне судно зі штучним інтелектом великої дальності Oceanus


Акумуляторна батарея живитиме численні бортові електронні компоненти Oceanus


автономне судно зі штучним інтелектом великої дальності Oceanus

Британська морська лабораторія Плімуту доручила компанії M Subs Ltd спроектувати та побудувати автономне однокорпусне судно за фінансової підтримки Ради з досліджень навколишнього середовища. Проект був натхненний успіхом підтримуваного IBM автономного корабля Mayflower, який був спроектований і побудований M Subs.

Згідно з оприлюдненими планами морської лабораторії Плімуту, Oceanus матиме розміри 23,5 м завдовжки і 3,5 м завширшки, він буде самовідновлюваним і буде рухатися двома двигунами. Ці двигуни будуть живитись від акумуляторної батареї, яка, у свою чергу, заряджатиметься від вбудованих у палубу сонячних батарей.

Акумуляторна батарея також живитиме численні бортові електронні компоненти Oceanus. Вони включатимуть датчики для збору океанографічних даних, а також вогні, що біжать, камери, а також багатопроменевий гідролокатор і систему визначення глибини.

У своєму першому рейсі з Великобританії на Фолклендські острови судно зі штучним інтелектом керуватиметься GPS та двома бортовими метеостанціями. Він також використовуватиме модуль 4G/5G і два куполи Satcom для передачі даних у режимі реального часу та оновлень статусу в командний центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартап MTRL розробив велосипед, який на 90% складається з переробленого пластикового сміття

Зібрані дані відноситимуться до таких областей, як зміна клімату, біорізноманіття, рибальство та біогеохімія (остання визначається як «вивчення хімічних, фізичних, геологічних та біологічних процесів та реакцій, що визначають склад природного середовища»).

автономне судно зі штучним інтелектом великої дальності Oceanus

"Oceanus буде використовувати новітні технології штучного інтелекту, що дозволить нам розсунути межі морської науки та відкрити нові можливості для моніторингу морського середовища", - сказав Ікар Аллен, виконавчий директор Плімутської морської лабораторії. «Нещодавно це було б предметом наукової фантастики, але завдяки дизайну та розробці Oceanus ми дійсно відкриваємо майбутнє морських досліджень».

Схожі матеріали:
👁 440
Категорія: Технології
Теги: корабель, штучний інтелект, автономне судно




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ