Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2016

Увага! Поліція попереджає про найпоширеніші види шахрайств


Не дозволяйте незнайомим особам ворожити вам, особливо на цінних речах, грошах


Увага! Поліція попереджає про найпоширеніші види шахрайствШАХРАЙСТВО ПО ІНТЕРНЕТУ

Цей вид шахрайства полягає у незаконному використанні персональних даних користувачів мережі.

Шахраї під різними приводами виманюють дані про банківські карткові рахунки (номер платіжної картки, термін дії та додатковий код, який розміщений на її звороті).

Маючи таку інформацію, можна легко проводити інтернет-платежі. Наприклад, людина розмістила оголошення (в Інтернеті, газеті тощо) про продаж якогось товару. Зловмисники телефонують до неї на зазначений номер та просять повідомити дані банківської картки для того, щоб переказати гроші за товар. Натомість, з карткового рахунку знімаються усі гроші.

ШАХРАЙСТВО ПО ТЕЛЕФОНУ

Шахраї телефонують обраній жертві та повідомляють, що близька людина скоїла якийсь злочин чи стала винуватцем дорожньо-транспортної пригоди і перебуває під вартою. Задля звільнення від кримінальної відповідальності їм необхідно терміново перерахувати гроші на вказаний номер телефону або поповнити банківський рахунок. При цьому злочинці вимагають у потерпілих не роз’єднувати зв’язок з ними до того, як їм перерахують гроші. Це робиться для того, щоб жертва не могла передзвонити до родича і перевірити, чи з ним справді щось сталося.

«ЗНЯТТЯ ПОРЧІ»

Не дозволяйте незнайомим особам ворожити вам, особливо на цінних речах, грошах. Як правило, ці речі ніколи не повертаються власникам. Пам’ятайте, що жертвами такого роду шахрайства, як правило, стають люди із слабкою волею, яких спіткали життєві негаразди. Часто в тенета шахраїв потрапляють молоді люди (в основному дівчата).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 січня 2016 року відбулася щотижнева нарада

Щоб не потрапити на гачок шахраїв:
• не повідомляйте нікому свої персональні дані, у тому числі про банківські платіжні картки
• не оплачуйте наперед товари та послуги, тим більше через Інтернет
• ніколи не відчиняйте двері незнайомцям та нікому не показуйте, де зберігаєте гроші
• роз’яснюйте дітям, що не слід вступати у переговори з незнайомими людьми, а також давати незнайомим цінні речі, зокрема, мобільні телефони
Якщо Вам відома будь-яка інформація про шахрайські дії, або якщо ви стали жертвою шахрайства, просимо негайно повідомити про це в поліцію за телефоном «102».
Гребінківський Відділ Поліції


Схожі матеріали:
👁 1165
Категорія: Актуально
Теги: поліція, телефон, гроші, шахраї, ворожіння




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ