Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2018

Увага! "Шахрайство". Поліція попереджає


Якщо у Вас виникла надзвичайна ситуація, звертайтеся до Гребінківського ВП ГУ НП в Полтавській області


Увага! "Шахрайство". Поліція попереджаєНа сьогодні розмови про те, як вберегти себе від шахрайських дій шахраїв, постійно звучать в засобах масової інформації, про це нас попереджає реклама, але громадяни за своєю довірливістю все одно стають жертвами шахраїв.

Останнім часом найбільш популярним є вид шахрайства з використанням банківських карток громадян.

Через сайти купівлі-продажу, які досить поширені та користуються значною популярністю на сьогодні, громадяни намагаються купити або продати той чи інший товар. Шахраї пропонують перерахувати частину грошей за товар на банківську картку, а залишок сплатити при отриманні товару. Але після цього зв'язок найчастіше з шахраєм обривається і людина залишається ошуканою.

Так само при намірі щось продати. Часто за вказаним телефоном дзвонить невідомий та просить надати банківські реквізити картки, куди можна перерахувати гроші за товар, при цьому людина вказує не тільки номер картки, а особисті реквізити (код, строк дії картки, та інше).

Запам’ятайте : для перерахування коштів на картку не обов’язково знати всі її реквізити, достатньо лише номер банківської картки. Якщо людина запитує у вас інші реквізити окрім номеру – Ви маєте справу із шахраєм!!!
Також досить популярний вид шахрайства – це мобільні шахраї. Вони відправляють на Ваш телефонний номер смс-повідомлення про те, що Ваша банківська картка заблокована, а для її розблокування слід передзвонити за вказаним номером.

Якщо людина телефонує, шахрай представляється співробітником банку або служби безпеки банку, та просить повідомити основну інформацію за Вашим рахунком: номер карти, код та строк дії. Після цього без проблем знімає гроші з Вашого рахунку.

Запам’ятайте : працівники банку ніколи не запитують код та строк дії Вашої картки. Якщо Ви отримали такого роду повідомлення, знайте – ви маєте справу з шахраями. Ні в якому разі не повідомляйте їм свої особисті дані.

Наприкінці варто зазначити, що шахрайство з банківськими картками трапляється в першу чергу через необізнаність громадян та довірливість.

Шановні мешканці Гребінківщини запам’ятайте: фінансова установа, яка випустила Вашу картку, банк, на рахунках якого перебувають Ваші гроші, служба безпеки та інші фінансові органи не мають право вимагати у Вас персональний код картки та інші особисті реквізити. Це конфіденційна інформація, яку знати маєте право лише ВИ!!! Шахрайство краще попередити!!! Будьте уважні!!!

Якщо у Вас виникла надзвичайна ситуація, звертайтеся до Гребінківського ВП ГУ НП в Полтавській області за адресою : м. Гребінка, вул. Магістральна, 16 особисто або за телефоном 050-405-32-02, «102».

За інформацією Гребінківського відділу поліції Полтавщини.


Схожі матеріали:
👁 1320
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: надзвичайна ситуація, поліція, шахраї, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ