Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.04.2014

Влада високо відзначила народний хор «Калина»


Голова Полтавської ОДА високо відзначив заслуги перед громадою Григорія Левченка


Влада високо відзначила народний хор «Калина»

Просто неба,  на майдані біля Полтавської облдержадміністрації, 22 квітня пройшов грандіозний концерт українського народного хору «Калина» Полтавського Національного педагогічного університету імені В.Короленка, присвячений  пошанування Небесної Сотні.

Голова Полтавської обласної державної адміністрації  високо відзначив заслуги перед громадою Григорія Левченка, що уже 35 років є незмінним художнім керівником хору.

Віктор Бугайчук відзначив: «Калина» є справжньою перлиною та гордістю Полтавського краю, який уславив нашу землю у багатьох країнах світу. Голова обласної державної адміністрації вручив Почесну грамоту ОДА і побажав заслуженому діячеві мистецтв України, професору Григорію Левченку, який створив цей колектив і виростив не одне покоління народних артистів,  міцного здоров’я і творчих успіхів.

Послухати чарівний спів «Калини» прийшло багато полтавців та випускників цього колективу. Завітав на концерт і привітав «Калину» з ювілеєм і народний депутат України Юрій Бублик. Він запевнив, що "Калина" буде відзначена нагородою Верховної Ради..

Чарівність голосів солістів хору Наталі Сулаєвої та Михайла Гарсименка та їхні заслуги з утвердження слави Полтавської землі й виховання молодого покоління в дусі патріотизму відзначила Полтавська обласна рада, нагородивши їх Почесними грамотами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок їде до Полтави

Найщиріші вітання на адресу хору прозвучали від земляків Пирятинського району в особі голови Пирятинської районної ради С.Пазюка, ректора Полтавського Національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, професора М.Степаненка та архієпископа Полтавського і Кременчуцького Української православної церкви Київського патріархату  владики Федора.

Участь студентів педагогічного університету в українському народному хорі «Калина» сприяє не лише розвитку художніх здібностей, формуванню загальної та музичної культури майбутніх учителів, але й вчить шанувати і любити рідний край, українську мову, пісню, культуру, відзначали промовці.

Довідково: Український народний хор «Калина» створено в 1979 році видатним українським диригентом, композитором, постійним художнім керівником хору, заслуженим діячем мистецтв України, професором Григорієм Семеновичем Левченком.

Склад хору оновлюється з кожним роком та налічує понад 100 осіб. Колектив складається з трьох груп: хорової, оркестрової та танцювальної. Серед учасників хору не лише студенти, а і викладачі.

За час свого існування хор «Калина» підготував велику кількість програм. У репертуарі колективу, який пропагує народну манеру співу на Полтавщині, хорові твори українських композиторів минулого й сучасності, обробки українських народних пісень, а також оригінальні музичні композиції Григорія Левченка, створені на основі фольклорних пісенних зразків, значна частина яких записана композитором власноруч у різних районах Полтавщини.

За час свого існування український народний хор «Калина» взяв участь у багатьох регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях, був учасником телеконкурсів «Сонячні кларнети», «Товариш пісня». Хор неодноразово презентував Полтавщину на творчих звітах майстрів мистецтв та художніх колективів області в Національному палаці мистецтв «Україна».

Хор гідно представляє українське музичне мистецтво не лише в Україні, а і за кордоном. «Калина» побувала в Росії, Болгарії, Бельгії, Польщі, Німеччині, Швейцарії, Франції, Австрії, Італії, Туреччині та інших країнах. Численні зарубіжні гастролі народного хору проходять із величезним успіхом і сприяють популяризації музичного мистецтва України за кордоном.

www.adm-pl.gov.ua


Схожі матеріали:
👁 1078
Категорія: Актуально
Теги: Григорій Левченко, влада, Полтавська ОДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ