Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.06.2023

Мешканця Полтавщини судитимуть за незаконну порубку дерев на 200 тисяч гривень


За допомогою бензопили полтавець вчинив самовільну незаконну порубку двадцяти п’яти сироростучих дерев


Мешканця Полтавщини судитимуть за незаконну порубку дерев на 200 тисяч гривеньЗа процесуального керівництва Оржицького відділу Лубенської окружної прокуратури скеровано до суду для розгляду обвинувальний акт відносно чоловіка, який вчинив самовільну незаконну порубку двадцяти п’яти сироростучих дерев чим заподіяв навколишньому природному середовищу тяжкі наслідки на загальну суму понад 200000 тисяч гривень.

Вказані дії органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 4 ст. 246 КК України, як незаконна порубка дерев у лісі, що спричинила тяжкі наслідки.

За даними слідства, чоловік знаходячись у лісі неподалік одного із сіл Лубенського району Полтавської області в порушення вимог законодавства, без відповідного на те дозволу (лісорубного квитка) за допомогою бензопили вчинив самовільну незаконну порубку двадцяти п’яти сироростучих дерев, чим завдав навколишньому природному середовищу тяжкі наслідки на загальну суму понад 200000 тисяч гривень.

З метою відшкодування завданих кримінальних правопорушенням збитків прокурором заявлено цивільний позов в межах кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Пирятинщині віддали останню шану Герою-Захиснику Ростиславу Шуляєву

За вчинення вказаного кримінального правопорушення, відповідно до Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі від п’яти до семи років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі матеріали:
👁 474
Категорія: Події
Теги: Суд, незаконна порубка деревини




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ