Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.12.2016

На Гребінківщині створять територіальну об'єднану громаду з міської та двох сільських рад


Формуємо об'єднану громаду


На Гребінківщині створять територіальну об'єднану громаду з міської та двох сільських рад12 грудня в міській раді відбулося чергове засідання Клубу громадського діалогу. Головне питання - створення об'єднаної територіальної громади.

Як наголосила секретар міськради, лідер Клубу громадського діалогу Л. В. Цапенко, відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" міська рада ініціювала таке об'єднання з сільськими радами Гребінківського району та Лазірківською сільською радою Оржицького району.

Але лише дві сільські ради - Слободо-Петрівська та Мар'янівська погодились на об'єднання, інші - ні, а деякі були не проти, але не мають кордону з тими громадами, що об'єднуються. Про це повідомили у Гребінківській міській раді.

Отож, 9 грудня міський голова В. І. Колісніченко видав розпорядження про ініціативу щодо об'єднання з Мар'янівською та Слободо-Петрівською сільськими радами. Всі зацікавлені громади мають її ще раз обговорити, а сесії рад - прийняти, чи відхилити.

На засіданні Клубу громадського діалогу жителі Гребінки якраз і обговорили питання об’єднання. Зразу ж було розвіяно "страшилки”, що розповсюджувалися серед мешканців міста та сіл.

Села залишаються селами, пільги сільським жителям залишаються, земля не подорожчає, школи не позакривають, землю у фермерів не позабирають і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міський голова Гребінки: "Ми створимо об'єднану громаду"

Навпаки, поки що держава дає додаткові кошти для сільських громад, що об'єднуються. Переваги відчули на собі об'єднані громади Глобино, Шишак, інших містечок, селищ і сіл.

Ми втрачаємо час, втрачаємо кошти, втрачаємо можливість зробити життя кращим. Просто цим шляхом треба йти, а людям уважно слухати, розбиратися, думати, реально дивитися на все, що відбувається. Відповідно до реформ, які відбуваються в державі, буде змінено адміністративно-територіальний устрій, в якому базовій рівень - це громади, а також рівень району і регіону.

Всі три рівні матимуть свої повноваження. Кількість районів буде значно меншою, ніж на сьогодні.

На території Полтавської області буде 4-5 районів. Створиться новий район з центром у Лубнах, а ті сільські ради, що не об'єдналися, залишаться сам на сам із усіма проблемами, утриманням шкіл, садочків та іншого.

Схожі матеріали:
👁 1096
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: новини Гребінки, територіальна громада, Grebenka.com, Слободо-Петрівка




Всього коментарів: 2

0
2 Дожилі   (15.12.2016)
Розвіяли страхи? А по-моєму, насаждають нові - цитую "...а ті сільські ради, що не об'єдналися, залишаться сам на сам із усіма проблемами, утриманням шкіл, садочків та іншого. .."

І інтересненько: допоки зігнаний адмінресурс буде вважаться громадскістю?


0
1 БЕС - партійний   (15.12.2016)
Господаі, що бачу на фото: ваше комуністичне і комсомольске минуле жизні не дає? Знову "в калхози" людей занганяєте? Удивляюсь, як ви "ратно і верно" служите ІДЕЇ. Хотя ні, не ідеї. Просто СЛУЖИТЕ. Наслужились, що люду продихнути невозможно, подихать скоро будемо!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор
Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав... Великодні заходи на території Полтавщини пройшли без прав...
На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто... На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ