Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.07.2021

На Полтавщині розпочали моніторинг стану водоспоживання у громадах


Триває підготовка до проведення моніторингу всіх очисних споруд на Полтавщині


На Полтавщині розпочали моніторинг стану водоспоживання у громадахКомісія ОДА з питань охорони довкілля, раціонального використання та відтворення природних ресурсів розглянула питання попередження виникнення аварійних ситуацій на каналізаційних і водопостачальних мережах, які потребують проведення ремонту, реконструкції, будівництва. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Едуард Рева поінформував, що централізованим водопостачанням нині в області забезпечені всі міста на 100%, населення селищ – на 84%, сільських територій – на 30,3%.
 
«Лише за період 2017-2020 років за програмою «Питна вода Полтавщини» збудовано й реконструйовано 36 артезіанських свердловин, упорядковано 6 зон санітарної охорони джерел та об’єктів питного водопостачання, встановлено 37 станцій та установок очищення питної води. Для забезпечення шкіл і лікувальних закладів збудовано 7 водогонів, – поінформував Едуард Рева. – Для попередження виникнення аварійних ситуацій на водопровідних і каналізаційних мережах комунальні підприємства проводять моніторинг їх технічного стану, профілактичні дії: заміни зношених трубопроводів, реконструкцію каналізаційно-насосних станцій, моніторинг стану якості води. Упорядковують захисні зони артезіанських свердловин».

Едуард Рева зазначив, що в більшості громад потрібно провести капітальний ремонт і заміну водонапірних башт. Частина громад уже мають проєкти на будівництво й реконструкцію водогонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер Бренсон розігрує безкоштовний політ в космос на двох

В області розпочали моніторинг стану водоспоживання, забезпечення якісною питною водою у громадах. Триває підготовка до проведення моніторингу всіх очисних споруд в області.
 
«Аналіз проводимо для визначення необхідності будівництва нових артезіанських свердловин або реконструкції тих, які працюють. Щоб оптимально їх використовувати й розуміти, де необхідна допомога громадам. Другий напрям, закладений у програму «Питна вода Полтавщини», – аналіз каналізаційного господарства області, очисних споруд і каналізаційних мереж. За його підсумками має бути сформований перелік водопровідно-каналізаційних мереж, які потребують проведення ремонту, реконструкції й будівництва. Крім того, необхідно визначити споруди, які є аварійно небезпечними, їх власників і балансоутримувачів, встановити стан дотримання вимог суб’єктами каналізаційного господарства», – зазначив Євген Греков.

Управління житлово-комунального господарства ОДА підготує перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють скидання каналізаційних стоків до водних об’єктів, і надасть інформацію Департаменту екології та природних ресурсів ОДА. Останній спільно з Держекоінспекцією Центрального округу спланують заходи контролю за діяльністю відповідних суб’єктів господарювання і реагування щодо припинення діяльності з порушенням закону.

Схожі матеріали:
👁 1040
Категорія: Полтавщина
Теги: моніторинг, питна вода, водоспоживання, водогони




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ