Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.07.2012

Новації у початковій школі: обов'язкова англійська з першого класу, інформатика - з другого



Новації у початковій школі: обов'язкова англійська з першого класу, інформатика - з другого

Цей рік є особливим для початкової школи. Адже саме з 1 вересня розпочнеться поступове впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти та нових навчальних програм для початкової школи.

З першого класу передбачено впровадження нових предметів.

За новою редакцією Державного стандарту початкової загальної освіти передбачено, що з 1 вересня 2012 року в загальноосвітніх навчальних закладах України іноземна мова буде обов'язковою для вивчення з першого класу.

Внесені відповідні зміни до навчальних планів (1 год. іноземної мови на тиждень) та навчальних програм, а також видано підручники з іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська) для 1 -ого класу.

З другого класу до основної складової Базового навчального плану включено предмет «Сходинки до інформатики», що буде викладатися у 2-4 класах початкової школи.

Рекомендовано віддавати перевагу вчителям початкових класів. Якщо виникатиме якась проблема, тоді за рішенням керівництва навчального закладу цей курс можуть викладати і вчителі інформатики. Так в Полтавськый області організована підготовка вчителів початкових класів до викладання предмету «Сходинки до інформатики», і вона буде відбуватися у два етапи.

Педагогічні працівники вже пройшли один із тренінгів за програмою корпорації Майкрософт «Партнерство в навчанні», «Цифрові технології», «Навчання для майбутнього» на районному рівні. На другому етапі це буде підготовка за програмою спецкурсу «Сходинки до інформатики» на обласному чи районному рівні впродовж 2012-2015 років.

Перші групи учителів початкових класів вже підготовлені до роботи в даному напрямку в рамках курсів підвищення кваліфікації у 2012 році. Для вчителів інформатики, які будуть викладати у 2-4 класах курс «Сходинки до інформатики», протягом 2013-2015 років будуть проведені спецкурси «Методика роботи у початковій школі».

На один комп'ютер у закладах І ступеня припадає 38 учнів, у закладах І-ІІ та І-ІІІ ступеня - 13 учнів. У Великобагачанському, Гадяць-кому, Глобинському, Зіньківському, Котелевському, Кобеляцькому, Лохвицькому, Новосанжарському, Полтавському, Хорольському, Чорнухинському, Чутівському, Шишацькому районах не всі загальноосвітні навчальні заклади І ступеня мають хоча б по одному комп'ютеру. Тому ця проблема на контролі і потребує негайного вирішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підказки починаючому шкільному психологу


У розділі «Здоров'я і фізична культура» базовим навчальним планом передбачено 4 години на тиждень. Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України розроблена та затверджена нова навчальна програма з предмету «Фізична культура» для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, яка має свої особливості.

Одна з них -    поновлення тестування учнів на швидкість, витривалість, гнучкість, силу, спритність, швидкісно-силові якості, що були відмінені в 2008 році в зв'язку з трагічними випадками на уроках фізкультури. Також на даний час відмінені заліки з даного предмета та проведення Державного тестування учнів з видів спорту.

Одночасно зменшено кількість контрольних нормативів із таких випробувань, як швидкість та витривалість. Зміст уроку фізкультури та його структура залишилася без зміни.

Але з метою адаптації учнів до фізичних навантажень заборонено проводити здачу контрольних нормативів з 1 вересня по 1 жовтня. Навчальна програма буде вводитися поетапно з 2012-2013 навчального року, починаючи з першого класу.

Юрій Іванов,
«Просто районка»


Схожі матеріали:
👁 1476
Категорія: Суспільство
Теги: 1 клас, вчитель, Англійська мова, 1 вересня, школа, навчання. інформатика, Сходинки до інформатики, навчальний план




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ