Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.09.2023

Підроблене посвідчення водія: на Полтавщині суд покарав водія за підробку


Чоловіка, який надав поліцейським завідомо підроблене посвідчення водія притягнуто до відповідальності


Підроблене посвідчення водія: на Полтавщині суд покарав водія за підробкуДосудовим розслідуванням встановлено, що 40-річний житель Гребінківщини, який офіційно ніколи не отримував у Сервісних центрах МВС України посвідчення водія встановленого зразка, шляхом надання власних персональних даних та власної фотокартки у невстановлених слідством осіб замовив через працівників Школи курсів для навчання водіїв посвідчення водія, яким користувався більше двох років, знаючи, що воно є підробленим.

В подальшому, у червні 2023 року чоловік, керуючи автомобілем марки «Volkswagen» був зупинений інспекторами сектору реагування патрульної поліції СПД №1 ВП №1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області за порушення правил дорожнього руху, а саме: за не пристебнутий пасок безпеки (п.п 2.3в Правил дорожнього руху України).

На законну вимогу правоохоронців, чоловік, діючи умисно, знаючи про те, що посвідчення водія, видане на його ім’я є підробленим, пред’явив інспекторам патрульної поліції даний документ.

Відповідно до висновку судової технічної експертизи документів, наданий на дослідження бланк посвідчення водія не відповідає аналогічним бланкам документів, які знаходяться в офіційному обігу, так як виконано не поліграфічним підприємством, що здійснює виготовлення бланків типових документів. Окрім того, згідно відомостей Сервісного центру МВС України посвідчення водія із зазначеним серією та номером було видано на ім’я іншої особи.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, як використання завідомо підробленого документа.

Вироком Гребінківського районного суду Полтавської області чоловіка визнано винуватим у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Полтавщини виготовляла порно і продавала в інтернеті

Процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні здійснювалося прокурорами Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Пирятинського відділу
Лубенської окружної прокуратури


Схожі матеріали:
👁 435
Категорія: Події
Теги: посвідчення водія, Суд, підробка документів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ