Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.10.2019

Полтавська обласна лікарня має перші результати Пілоту


Для реконструкції відділень з обласного бюджету виділено близько 36,5 млн. грн.


Полтавська обласна лікарня має перші результати ПілотуДнями відбулося підсумкове засідання медичної ради КП «Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради» за 9 місяців поточного року. У засіданні взяли участь директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак, проректор із науково-педагогічної та лікувальної роботи Української медичної стоматологічної академії Ігор Ксьонз, головний лікар Григорій Оксак, керівники структурних підрозділів та співробітники лікарні.

Головний лікар Григорій Оксак розповів про результати впровадження в закладі з квітня 2019 року пілотного проекту з реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.

Григорій Анатолійович акцентував увагу на тому, що відтоді фінансування лікарні проводиться за кожен пролікований випадок відповідно до затверджених Постановою вагових коефіцієнтів діагностично-споріднених груп.

Загальна ціна договору закладу з НСЗУ в частині надання медичних послуг становить понад 125,3 млн. грн. (за місяць – майже 13,7 млн. грн.). У жовтні з НСЗУ заключну додаткову Угоду за рахунок перевиконання укладено майже на 2,9 млн. грн.

При цьому на 1 місяць глобальна ставка за надані медичні послуги амбулаторно-поліклінічної допомоги складає понад 821 тис. грн., глобальна ставка на послуги стаціонарної допомоги – понад 7,6 млн. грн., оплата за пролікований випадок за 1 місяць складає близько 5, 3 млн. грн.

Усього за період реалізації Пілоту в лікарні проліковано 13 338 хворих, з них: за ІІ квартал – 6615 хворих, за ІІІ-й – 6723 хворих.

План по кількості пролікованих хворих за 9 місяців 2019 року виконано на 104,9%. Фахівцями УМСА за 9 міс. 2019р. проліковано 3043 хворих, що складає 13,9% від усіх пролікованих. За звітний період співробітниками УМСА проведено 2 607 оперативних втручань, що складає 20,9% від загальної кількості проведених операцій.

Середня тривалість перебування хворого на ліжку знизилася в порівнянні з минулим роком і складає 7 днів.

У жовтні місяці поточного року відбулося відкриття хірургічного відділення та відділення торакальної хірургії. За підтримки Полтавської ОДА, для реконструкції відділень з обласного бюджету виділено близько 36,5 млн. грн. Реконструкцію і перепланування виконано з урахуванням санітарних вимог до приміщень І та ІІ категорії. Умови – максимально комфортні як для персоналу, так і для пацієнтів. Проведено швидкісний інтернет, встановлено цілодобовий відеонагляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині 1217 пар наречених стали на рушник за скороченою процедурою

Із квітня розпочато масштабну реконструкцію приміщень рентгенологічного відділення, де в цілодобовому режимі працюватимуть сучасні комп’ютерний та магнітно-резонансний томографи. Залучено фахівців, які встановлюватимуть та налагоджуватимуть обладнання.

Заступники головного лікаря закладу з хірургічної роботи Олександр Олійник, з акушерства та гінекології Вікторія Ващенко та завідувач відділення інтервенційної радіології Руслан Сакевич розповіли про особливості роботи у відповідних структурних підрозділах.

Про перспективи подальшої співпраці медичної галузі Полтавщини з Національною службою здоров’я України в 2020 році відповідно до нових вимог поінформував Віктор Лисак.

За результатами обговорення прийнято рішення медичної ради.
 
Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1173
Категорія: Полтавщина
Теги: Лисак, пілот, реконструкція, лікарня




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ