Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.02.2017

У Пирятині модернізують центральний ринок


Чи потрібен взагалі ринок жителям Пирятинщини?


У Пирятині модернізують центральний ринок Молодий очільник Пирятинської РССТ «Пирятинський ринок» тільки нещодавно почав керувати підприємством.

"Пирятинська правда" вирішила поспілкуватися з Ярославом Віталійовичем і дізнатися про майбутнє ринку.

- Пане Ярославе, зараз підприємці обговорюють підвищення тарифів на ринку. Чому саме зараз і на скільки підвищились?

- Підприємство підняло тарифи згідно з Постановою від 01.11. Зазначу, що тарифи не піднімалися ще з 2006. При цьому збільшилась нормативно-грошова оцінка землі. Ринок сплачує 4% в бюджет міськради, а це в місяць 29 тис. 300 грн. До того ж, з наступного року змінюється мінімальна зарплата у 3 тис. 200 грн.

На підприємстві працює 12 осіб. Тому нам довелося підвищувати і поки не збираємося, бо знаємо про критичну ситуацію.

Тарифи на утримання одного торгового місця (за 2 кв.м) для промислової частини складають 5 грн, Для продовольчої частини ринку (за 2 км.м): торгові кіоски, контейнера та торгівля з транспортних засобів – 5 грн; торгівля молоком, молокопродуктами та с/г продукцією (великі партії) – 7 грн; торгівля м’ясом та м’ясопродуктами – 7 грн 50 коп. Для бабусь і дідусів, тобто торгівля с/г продукцією, вирощеною у власному господарстві (малі партії) – 3 грн; торгівля товарами, що були у використанні – 2 грн 50 коп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині за прокурорського втручання з понад 970 засудженими укладені трудові договори

Тарифи на платні послуги наступні: зберігання м’яса у холодильній камері (за 1 кг) – 60 коп., зважування м’яса на товарних вагах (за 1 кг) – 80 коп., розруб м’яса (за 1 кг) – 60 коп., за доставку с/г продукції до торгового місця (за 1 кг) – 50 коп. і послуги платного туалету – 2 грн. Всі тарифи затверджені постановою правління Пирятинської РСС №11-р від 26.10.16.

 

 

- До речі, стосовно туалету. Деякі несумлінні продавці м’ясної продукції продовжують виливати на дорогу. Плануєте підключитися до центральної каналізації?

- На території ринку у нас є каналізація. Це вже самі продавці некоректно поводяться. Щоб підключитися до центральної каналізації потрібні великі кошти. Можливо поговоримо з міською радою на цю тему.

- Після збільшення тарифів багато підприємців закрилися, зокрема на речовому ринку?

- Ви можете самі подивитися на територію, які саме вирішили закритися. І справа не тільки в підняті тарифу, а в загальній економічній ситуації в країні. Є підприємці, які вивозять свої контейнери, а є і такі, що хитрують. Наприклад, дах забирають, а стіни залишаються. Є і такі, які заявляють про те, що будуть сплачувати оренду за старими тарифами. Але це не моя примха і тому потрібно буде платити.

 

 

- А як Ви реагуєте на людей, які торгують біля ринку? В основному це перекупники горіхів.

- Взагалі, це не землі ринку, а міської ради. Але перед нами в міській раді поставили вимогу навести порядок. І ми вирішили разом з правоохоронними і контролюючими органами провести рейди. Найближчим часом вони і відбудуться.

- Мене цікавить питання зовнішнього вигляду, як самого приміщення ринку, так і яток, що знаходяться на території базару. Чи буде проводитися реконструкція і чи будуть підприємці очепурити свої ж контейнери? Інколи виникає враження, що ринок «завис у 90-х». Та чи потрібен взагалі ринок жителям Пирятинщини?

- Звичайно, в такому вигляді, в якому він існує зараз, він не має права виглядати. Вже проводиться реконструкція м’ясного павільйону. Будемо зустрічатися з підприємцями і вирішувати питання щодо зовнішнього вигляду їхніх контейнерів. Вони мають мати привабливий вигляд.

Те саме стосується й основного приміщення ринку. Потрібно робити ремонт. Також в планах познімати рекламу на приміщенні ринку. Деяка вже давно не актуальна і має непривабливий вигляд. А ринок жителям потрібен. З села люди приїжджають, містяни приходять. Вони торгуються. Сама атмосфера, спілкування між продавцем та покупцем.

Ось і радіо у нас є. Правда, люди, які його роблять, аж із Карлівки. Але і його можна розвивати. Планів багато, а грошей потрібно ще більше на їх реалізацію.

Нагадаємо, що Пирятинська міськрада має надати дозвіл підприємству Пирятинської районної спілки споживчих товариств «Пирятинський ринок» на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 0,6660 га, розташованої за адресою: пл. Героїв Майдану, 7, Пирятин Полтавської обл., на дві земельні ділянки площею 0,0090 га та 0,6570 га.

А також зобов’язати «Пирятинський ринок» розроблену технічну документацію подати на затвердження сесії Пирятинської міськради.
Чи потрібен центральний ринок жителям Гребінківщини?

Чи потрібен привокзальний ринок жителям Гребінківщини?

Чи потрібно модернізувати центральний ринок у Гребінці?
Висловити свою думку і відповісти на наші запитання ви можете перейшовши на сторінку нашого ФОРУМУ.

Схожі матеріали:
👁 1893
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятинщина, пирятин, Ринок, базар, тарифи, підприємці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ