Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.03.2024

У Полтаві перед судом постануть члени злочинної групи, яка розповсюджувала наркотики


До складу злочинної групи входили місцеві мешканці віком від 37-ми до 53-х років


Перед судом постануть учасники організованої злочинної групиНалагоджену схему наркобізнесу припинили працівники управління боротьби з наркозлочинністю та Слідчого управління ГУНП в Полтавській області, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що учасники організованого злочинного угруповання протягом тривалого часу здійснювали незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту та збут психотропних речовин на території Полтавської та інших областей.

Начальник управління боротьби з наркозлочинністю поліції Полтавщини Геннадій Пархоменко зазначив, що четверо фігурантів розповсюджували наркотичні речовини до інших регіонів України через поштову мережу. Також оперативники та слідчі встановили, що злочинна група реалізовувала наркотичні речовини довіреному колу наркозалежних осіб під час особистих зустрічей на території Полтави.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив:

«До складу злочинної групи входили місцеві мешканці віком від 37-ми до 53-х років. У ході проведення слідчих дій було вилучено ряд речових доказів. Попередньо встановлено, що вартість вилучених у правопорушників наркотичних засобів за цінами чорного ринку ймовірно становить понад 2,5 мільйони гривень. Слідчі поліції повідомили фігурантам про підозри у скоєнні понад 50-ти епізодів злочинної діяльності. Усім учасникам організованої злочинної групи судом обрано запобіжні заходи - тривання під вартою. На даний час матеріали кримінального провадження скеровані до суду».


Перед судом постануть учасники організованої злочинної групи
 

Слідчими поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, завершено досудове розслідування щодо вчинення членами організованої злочинної групи кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2 та 3 статті 27 (Види співучасників кримінального правопорушення); частиною 2 статті 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних, чи сильнодіючих лікарських засобів з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних, чи сильнодіючих лікарських засобів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великих розмірах); частинами 2 та 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.


Перед судом постануть учасники організованої злочинної групи
 

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду в установленому порядку. Залежно від ступеня співучасті, фігурантам може загрожувати до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

 


Схожі матеріали:
👁 477
Категорія: Події
Теги: Суд, наркобізнес, організована злочинна група




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ