Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.05.2017

У Полтавській області триває процес децентралізації


Нині на території Полтавської області створено 18 територіальних громад


У Полтавській області триває процес децентралізаціїУ Полтавській ОДА відбулася нарада з головами РДА з актуалізації Перспективного Плану формування територіальних громад, вільних земельних ділянок для потенційних інвесторів та соціально-економічного розвитку районів. Про це Grebenka.com повідомили Полтавській обласній державній адміністрації.

Децентралізація – одна з найважливіших реформ, яка нині впроваджується в Україні. Вона має значно покращити ефективне становище кожного регіону та країни вцілому. Керівництво Полтавщини ретельно слідкує, аби ця реформа впроваджувалася ефективно та якісно – сформовано Перспективний План об’єднання територіальних громад. Про це йшлося в обласній державній адміністрації на засіданні з головами РДА.

— Опора і фундамент нашого майбутнього лекторального поля, на якому ми будемо працювати – це саме ОТГ. І ті керівники, які сьогодні обиратимуться на своїх територіях мають бути з нами разом, — зазначив Андрій Пісоцький, перший заступник голови Полтавської ОДА.

Нині на території Полтавської області створено 18 територіальних громад, які вже вийшли на прямі міжбюджетні відносини. Там відбулися перші вибори голів та депутатів місцевих рад та сформовані відповідні виконавчі комітети. Ще у 5-ти територіальних громадах: Бутенківській, Нехворощанській, Гребінківській, Драбинівській, Ланнівській ОТГ вибори голів та депутатів очікуються найближчим часом.

Однак, на Полтавщині ще є сільські ради, що залишаються поза об’єднанням. Голова Полтавської ОДА Валерій Головко говорить, що 2017 рік може стати останнім для добровільного об’єднання. Тому сьогодні є гостра необхідність, а головне терміновість виправлення цієї ситуації. На це головам РДА очільник області дав термін до 1 липня.

У Полтавській області триває процес децентралізації
 

— З 18-го року може статися так, що принцип добровільності залишиться, але центри спроможності будемо визначати ми. Необхідно шляхом економічного розрахунку сказати, що в такому ось районі краще зробити одну громаду, тому що перспектив розвитку двох-трьох громад немає, — сказав Валерій Головко.

Говорили на засіданні і про перспективи будівництва на території області підприємств по утилізації тваринних відходів. Є інвестор, який готовий вкласти у це кошти. Залишилося обрати місцевість для будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина надасть підтримку обласній організації Товариства Червоного Хреста України

— Сьогодні є зацікавленість Кременчуцького, Глобинського та можливо Козельщенського районів. Потрібно запропонувати інвесторам земельну ділянку, щоб вони під’їхали, подивилися та обговорити перспективи будівництва підприємства на обраних територіях, — говорить Андрій Пісоцький.

Поява такого підприємства – прорив для нашої області, воно значно покращить екологічне та економічне становище регіону.

У Полтавській області триває процес децентралізації
 

— По-перше, це сучасне екологічне підприємство. По-друге, воно експортно-орієнтоване,— сказав Валерій Головко. — Продукція, яка виходить після переробки вторинної сировини, має стовідсоткову експортну націленість зокрема в косметичній та фармацевтичній галузях.

Говорили на засідання і про соціальне-економічне становище в районах області за результатами рейтингової оцінки.

Схожі матеріали:
👁 1288
Категорія: Полтавщина
Теги: територіальна громада, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ