Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.09.2012

В Гребінці провели день благоустрою до Дня визволення і 75-ї річниці утворення Полтавської області



В Гребінці провели день благоустрою до Дня визволення і 75-ї річниці утворення Полтавської області

З метою забезпечення належних санітарно-гігієнічних вимог до утримання територій навчальних закладів, підприємств, установ, поліпшення санітарного стану приватних територій та у зв'язку з відзначенням Дня визволення Гребінківщини від німецько-фашистських загарбників і 75-ї річниці утворення Полтавської області 18 вересня 2012 року в Гребінківському районі проводиться День благоустрою.

Нагадаэмо, що 19 вересня 1943 року Радянська Армія і зокрема 253-я стрілецька дивізія 47-го стрілецького корпусу 40-ї Армії та 2-а мотострілецька бригада 10-го танкового корпусу звільнили наше місто Гребінку від німецько-фашистських загарбників.

І хоча навкруги палали будинки мирних жителів, але люди все-одно раділи і зустрічали солдатів-визволителів.

22 вересня відзначаємо День партизанської слави та 23 вересня - День визволення Полтавщини від німецько-фашистських загарбників.

У вересні 1941 року територію області окупували німецькі загарбники, що встановили людиноненависницький режим воєнної диктатури і кривавого терору. Але вже з перших днів окупації жителі розгорнули підпільну партизанську боротьбу проти окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми збережемо в наших серцях пам'ять про ваш подвиг, ветерани!

Усього в Полтавській області зареєстровані 8691 учасник антифашистського підпілля і партизанського руху. За цей короткий період окупації на Полтавщині загинуло багато людей, понад 156 тисяч юнаків і дівчат вивезли гітлерівці на каторгу до Німеччини.

Але спротив не припинявся. Підпільники і партизани нашої області знищили тисячі окупантів та їх посібників, пустили під уКіс десятки ешелонів з, живою силою і технікою ворога. Мужньо боролися з фашистами воїни-полтавці на фронтах Великої Вітчизнняної війни. 180 з них удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу і понад 50 тисяч нагороджені бойовими орденами і медалями.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1114
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ