Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2024

Українські військові незабаром отримають новий самохідний протитанковий ракетний комплекс «Штурм-СМ»


Модернізований "Штурм-СМ" отримав на озброєння керовану ракету РК-2П "Бар'єр-П" від КБ "Промінь" з дальністю 7 км.


самохідний протитанковий ракетний комплекс «Штурм-СМ»

Міноборони України швидкими темпами займається прийняттям на озброєння та допуском до експлуатації нових зразків військової техніки. З початку 2024 року кодифіковано майже півтора десятки зразків ОВТ. Серед них – роботизовані системи, БПЛА, РЕБ, інженерна техніка, модернізована версія ББМ, ПТРК та боєприпаси до них.

Завершено державні випробування та кодифіковано мобільний протитанковий ракетний комплекс «Штурм-СМ» на базі бойової броньованої машини. До самохідного ПТРК розроблено українські керовані ракети з різними типами бойових частин.

"Штурм-СМ" є доопрацьованим варіантом радянського комплексу "Штурм-С". 2021 року прототип оновленого ПТРК успішно пройшов попередні випробування.

самохідний протитанковий ракетний комплекс «Штурм-СМ»

Модернізований "Штурм-СМ" отримав на озброєння керовану ракету РК-2П "Бар'єр-П" від КБ "Промінь" з дальністю 7 км. Як приціл на прототипі використовувалася вітчизняна оптико-прицільна станція ОПСН-І розроблена ДП «Ізюмський приладобудівний завод».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні встановлять 91 Міні-ТЕЦ у 32 містах з метою зміцнення енергетичної безпеки країни

Оптико-прицільна станція ОПСН-І призначена для візуального телеспостереження, вибору та супроводу мети навідником, визначення дальності до мети, формування на програмній відстані лазерного інформаційного поля керування протитанковою ракетою. У стандартній комплектації прицільна станція оснащена тепловізійним каналом (дальність виявлення мети становить 14,5 км). Також на ній було встановлено три цифрові багатофункціональні кольорові камери (цілі визначаються на відстані до 12,5 км), а також лазерний далекомір.


самохідний протитанковий ракетний комплекс «Штурм-СМ»


Схожі матеріали:
👁 158
Категорія: Технології
Теги: бойова машина, Бронетехніка, ракетний комплекс, БМП




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ