Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.08.2023

Шведська БМП Combat Vehicle 90 – високомобільна платформа, створена для розвідки, евакуації, вогневої підтримки


40-мм гармата Bofors Defence L/70 може знищувати як наземні, так і повітряні цілі


БМП CV90

БМП CV90 (Combat Vehicle 90) створена як високомобільна та добре захищена універсальна платформа, здатна виконувати безліч завдань: перевезення особового складу на полі бою, розвідка, евакуація, вогнева підтримка. Її серійним виробництвом займається компанія Hägglunds, що належить BAE Systems, що випускає Bradley, Archer, M777, танк Challenger та винищувачі Eurofighter Typhoon.

Перевагою CV90 є захищеність екіпажу та десанту. Корпус машини має цільнозварну сталеву конструкцію. Водій знаходиться у передній частині ліворуч, а десантне відділення – у задній частині корпусу. Екіпаж складається з трьох осіб - водія, навідника та командира.

Машина розрахована на захист від різних загроз – вогню стрілецької зброї, артилерійських снарядів до 30 мм та протитанкових засобів. Корпус машини розроблено для забезпечення захисту від мінно-вибухових пристроїв. Додатково може оснащуватись модульними пакетами броні або системою маскування Barracuda, що знижує відсоток виявлення БМП із застосуванням тепловізорів або інших приладів розвідки. Гумові вставки в гусеницях суттєво зменшують рівень шуму під час руху та зберігають дорожнє покриття.

40-мм гармата Bofors Defence L/70 може знищувати як наземні, так і повітряні цілі. Керує гарматою навідник, проте до процесу може бути залучено і командира екіпажу. Швидкострільність гармати становить до 300 пострілів за хвилину.

БМП CV90
 

Ефективна дальність стрілянини – до 3000 метрів, а максимальна дальність польоту снаряда – до 12 500 метрів. Другим озброєнням є 7,62 мм кулемет, розташований на стабілізованій вежі, тому здатний застосовуватися на ходу і для цього навіднику не потрібно виходити назовні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боражуючий боєприпас ST-35 «Грім», українських розробників, дальність поразки 30 км, комплекс максимально «GPS-незалежний»

Зовні бойова та командна штабна машини майже повністю ідентичні і відрізнити їх може лише фахівець. У середині ці відмінності істотні. Завдяки відсутності гармати у вежі та під нею є додатковий простір, який можна використовувати для розміщення додаткового обладнання. У десантному відділенні обладнано 6 робочих місць, кожне з яких має блок доступу до засобів внутрішнього та зовнішнього зв'язку. Машина обладнана системою очищення та кондиціювання повітря.
 


Схожі матеріали:
👁 406
Категорія: Технології
Теги: бойова машина, зброя, БМП, Бронетехніка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ