Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.06.2014

Аваков: газопровід на Полтавщині підірвали


Голова МВС заявляє, що причиною аварії на газопроводі в Полтавській області був, ймовірно, вибуховий пристрій


Аваков: газопровід на Полтавщині підірвали

"Ми припускаємо, що вибуховий пристрій був закладений під основу бетонної опори трубопроводу, внаслідок чого сталися два коротких вибухи. Слідство триває", - сказав Арсен Аваков на засіданні уряду.

Вибух стався на місці з'єднання чотирьох труб, що, на думку пана Авакова, не може бути випадковістю.

Міністр зазначив, що подача газу завдяки резервним газопроводам не постраждала.

Співробітники правоохоронних органів обшукують місцевість на наявність сторонніх предметів.

Український "Нафтогаз" повідомив, що має намір посилити безпеку всіх об'єктів української газотранспортної системи.

Вибух стався у вівторок близько 15 години за місцевим часом на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", по якому російський газ постачається до Європи.
Підрив довіри до ГТС

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що вибух 17 червня може бути пов'язаний зі спробами підірвати довіру до української газотранспортної системи.

"Ми прогнозували ще кілька тижнів тому, що будуть сплановані диверсії, мета яких - підірвати репутацію України як надійного транзитера і легітимізувати будівництво "Південного потоку ", - сказав Арсеній Яценюк.

Роботу з реалізації російського проекту "Південний потік", який дозволив би Росії в майбутньому постачати газ до Європи в обхід України, поки припинено на невизначений термін: Болгарія зробила це за наполяганням Євросоюзу.

Комісар ЄС з енергетики Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю газеті "Frankfurter Allgemeine Zeitung" сказав, що реалізацію проекту "Південний потік" заморозять до тих пір, поки Росія не змінить свого ставлення до України.
Кримінальна справа

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти голови МВС Арсена Авакова і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Їх підозрюють в організації вбивства і заборонених методах ведення війни.

"Вони підозрюються в організації вбивства, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, в організації викрадення людини і перешкоджанні законній діяльності журналіста", - повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін.

Зі слів пана Маркіна, слідство найближчим часом має намір залучити Авакова і Коломойського в якості обвинувачених і клопотати про оголошення їх у міжнародний розшук.

Як вважають російські слідчі, Аваков разом з Коломойським з 12 квітня 2014 навмисне "з метою вбивства цивільних осіб" організували і керували проведенням військової операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Со взрывом газопровода в Украине Путин повторяет грузинский сценарий, — Саакашвили

Представник СКР заявив, що під час цієї операції "з порушенням міжнародного права" застосовувалися системи залпового вогню "Град" та авіаційні некеровані ракети. Робили це, на думку російського чиновника, для вбивства якомога більшої кількості людей.

За підрахунками СКР, в результаті операції було вбито більше 100 громадян. Серед них були журналісти, що виконували свої службові обов’язки, Корнелюк і Волошин, правозахисник Миронов, а також громадянин Італії - фотокореспондент Роккеллі.

Слідство також вважає Авакова та Коломойського причетними до викрадення журналістів телерадіокомпанії "Звезда" Сушенкова і Малишева, незаконного захоплення журналістів цієї ж телерадіокомпанії Давидова та Конашенкова.

"Робота СКР в рамках порушених кримінальних справ дозволить відновити справжню картину злочинів, які вчиняються на території України. Ми маємо достатні підстави вважати, що за всім цим стоять саме Аваков, Коломойський з їх брудними грошима", - сказав пан Маркін.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вже прокоментував порушення проти нього в Росії кримінальної справи.

"Дякую за високу оцінку моєї та Ігоря Валерійовича роботи. Зобов'язуюсь і надалі працювати і служити Україні так, що б бути максимально незручним путінському режиму!", - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

www.bbc.co.uk



Схожі матеріали:
👁 1139
Категорія: Актуально
Теги: аваков, Полтавщина, труби, газопровід, слідство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ