Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.08.2023

Бойовий дрон «Хрущ» здатний вражати легкоброньовану техніку та особовий склад противника


Зараз за 30 днів команда може зібрати 30 дронів


Бойовий дрон «Хрущ»

Українські військові показали ударний безпілотний летальний апарат «Хрущ», здатний працювати на відстані 10-20 кілометрів.

Дослідницьку лабораторію, де працюють над українським безпілотником «Хрущ», показав заступник командира ударної роти БПЛА 67 ОМБр Олексій Олексюк. За його словами, мета – забезпечити бійців ЗСУ дронами, які зі своїми технічними характеристиками зможуть працювати на лінії розмежування.

«У дослідній лабораторії експериментуємо та виробляємо дрони «Хрущ». У команді у нас цивільні інженери, які розробляють фюзеляж літака, наповнюють його електронікою та проводять тестування», - сказав Олексій.

Виробництво українського БПЛА розширюватиметься. Ціль – збільшити виробництво до 200-250 одиниць на місяць. Зараз за 30 днів команда може зібрати 30 дронів. За словами Олексюка, головна проблема на шляху досягнення цієї мети – компоненти для дрону, які на 50% імпортні. Деталі закуповуються у європейських країн, а також Китаю та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведська БМП Combat Vehicle 90 – високомобільна платформа, створена для розвідки, евакуації, вогневої підтримки

Безпілотний літальний апарат «Хрущ» складається з фюзеляжу, крила, двох двигунів та акумулятора, що допомагає повертати дрон вправо та вліво. А контролювати дрон у небі допомагає кермо висоти. Сам безпілотник керується за допомогою пульта. Для виробництва дрону розробники використовують пінопласт, фанеру, спеціальні плівки та клейонки. А роз'єм для бойової частини служить ПВХ-труба.


Бойовий дрон «Хрущ»
 

У безпілотнику Хрущ використовують комбіновану бойову частину, яка може вражати легкоброньовану техніку та особовий склад противника.

Бойове навантаження, яке здатне нести цей дрон, дорівнює 1,5 кілограма.

 


Схожі матеріали:
👁 1543
Категорія: Технології
Теги: бойовий безпілотник, дрон-камікадзе, безпілотник, Бойовий дрон «Хрущ»




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ