Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.07.2021

Дані 775 тисяч користувачів Telegram з Росії, України та Білорусі опинилися у відкритому доступі


Експерти вважають, що збір даних здійснювався методом парсинга


Дані про майже 775 тисячах користувачів Telegram опинилися у відкритому доступі. В основному мова йде про контакти російських, білоруських і українських користувачів.

Експерти вважають, що збір даних здійснювався методом парсинга, за допомогою робота, який додає користувачів в контакти.

месенджери
 

У тому випадку, якщо людина попередньо не сховла свій номер телефону, його контакти ставали надбанням зловмисників, повідомляє ресурс IGuides.

Фахівці не називають подію витоком, а скоріше масштабним автоматизованим збором інформації.

Незважаючи на те що прямої загрози витік не несе, опублікована інформація може становити інтерес для шахраїв або спамерів.

Але навіть щоб викрасти гроші, потрібно більше даних. Хоча б адреса місця проживання та номер банківської карти, не кажучи вже про дані акаунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі туристів, які зібралися на відпочинок до Туреччини, стали жертвами шахраїв

Telegram для боротьби з таким посяганнями пропонує приховувати свої особисті дані, тому існує ймовірність, що витік небезпечної не визнають.

Всього в Мережі виявилися дані про 774 871 жителі Росії, України і Білорусі. Інформація про них представлена ​​наступними даними: Telegram ID, номер телефону, призначений для користувача нік, ім'я та прізвище.

Схожі матеріали:
👁 1185
Категорія: Технології
Теги: кібербезпека, експерти, telegram, Інтернет, месенджер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ