Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.02.2021

Для чого потрібна анатомія майбутньому фельдшеру


Студент медичного закладу, вчи анатомію - в твоїх руках життя інших людей!


Анатомія людини - дивовижний  і найцікавіший розділ біології, який розкриває перед медичними працівниками всі їхні цілі і наміри.  Багато студентів, вступаючи в медичні установи, навіть не підозрюють, на скільки, складна ця наука. І ось, коли ви починаєте вивчати ази цієї дисципліни, то починаєте розуміти, що не все так просто і легко.

По-перше, анатомія http://anatomia.org.ua «переплітається» з усіма медичними науками. Наприклад, з такими як: онкологія, гінекологія, педіатрія, гігієна, нефрологія і багато-багато інших. По-друге, це величезний об'ем знань, який неможливо вивчити за короткий термін, так як рівні організації організму людини різні.


Для чого потрібна анатомія майбутньому фельдшеру
 

Ми постараємося розкрити і донести до кожного з вас роль анатомії в роботі майбутнього фельдшера. Фельдшер-фахівець із середньою медичною освітою, який має право проводити діагностику, проводити самостійне лікування і направляти пацієнта до лікаря-фахівця.

Розглянемо кілька ситуацій:
 
✔️ Ви-фельдшер, який знаходиться в бригаді швидкої медичної допомоги. Виклик. Привід: отруєння, чоловік, 59 років. Ось тут і знадобляться ваші знання з анатомії, зокрема по травній сістемі.

✔️ Другая ситуація. Ви також фельдшер бригади швидкої медичної допомоги. Виклик. Привід: поранення, дівчина, 18 років. Ви на місці події. У пораненої потік червоної, пульсуючою і фонтанообразної крові. Потрібна анатомія. Яка кровотеча? Артеріальна. Яка артерія пошкоджена?  Сонна. Чому сонна? Так як кровотеча з області шиї. Від рівня верхнього краю щитовидного хряща. Що потрібно робити? Для початку зупинимо артеріальну кровотечу шляхом пальцевого притиснення артерії. Далі слід надати допомогу, також зі знаннями анатомії та інших наук.

Сподіваємось, що цими двома прикладами, ми ясно пояснили, для чого потрібна анатомія майбутньому фельдшеру. Можна нескінченно розбирати такі ситуації, але не без знань анатомії. Неможливо бути здоровим або піклуватися про пацієнта, не знаючи анатомії людини.

Студент медичного закладу, вчи анатомію - в твоїх руках життя інших людей!

Схожі матеріали:
👁 798
Категорія: Прес-реліз
Теги: Анатомія, педіатрія, гігієна, розділ біології, нефрологія, гінекологія, Анатомія людини, онкологія, медичні науки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ