Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.04.2022

Hyundai розповів про плани в галузі водневої авіації, включаючи регіональні eSTOL


Hyundai серйозно налаштований на завоювання ринку електричної авіації наступного покоління


електрична авіація

Hyundai серйозно налаштований на завоювання ринку електричної авіації наступного покоління, створивши дочірню компанію eVTOL Supernal і пообіцявши напружити свої виробничі потужності автомобільного класу для виробництва повітряних таксі. Також компанія привносить свій досвід у галузі створення водневого транспорту.

Hyundai/Kia та Toyota є основними прихильниками водневих паливних елементів в автомобільній промисловості. Акумулятори мають більше сенсу для більшості застосувань у легкових автомобілях у всьому світі, але Японія та Корея віддані побудові «водневої економіки», що забезпечує набагато більше енергії.

Це означає, що у них є повністю водневі силові агрегати, розроблені, виготовлені десятками тисяч одиниць і краш-тести, що повністю пройшли, на відповідність стандартам сертифікації автомобільної безпеки в багатьох країнах. І це безумовно той напрямок, в якому Hyundai хоче працювати через Supernal.

"Ми хочемо бути помітним гравцем на авіаційному ринку", - сказав старший менеджер Supernal Йеш Премкумар. «Одна з основних цілей нашої присутності сьогодні – ми шукаємо партнерів у всіх галузях, у яких ми добрі. Є багато речей про авіацію, які нам потрібно вивчити та зрозуміти, але є можливості, які ми привносимо, які ми хотіли б передати».

Supernal вже повідомив подробиці про своє внутрішньоміське eVTOL, повітряне таксі з батарейним харчуванням, призначене для швидких і чистих перельотів з міста в передмістя від вертольота до вертольоту.

"eVTOL не розраховані на дальність більше 120 км", - говорить Премкумар. «Це досить велика відстань, сьогодні немає міст із прикордонним рівнем 120 км. Ми розглянули кілька способів вирішення проблеми, і акумулятори виявилися найкращим рішенням для ближнього радіусу дії».

Для більш тривалих поїздок компанія працює над водневим двигуном eSTOL (електричний укорочений зліт та посадка), призначеним для поїздок на відстань від 200 до 1000 км та трохи далі. Вони будуть чистою заміною регіональним літакам, злітаючи та приземляючись в аеропортах, а не намагаючись літати з даху на дах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Tesla показала процес виробництва Model Y на Gigafactory Berlin

Поточні «зразкові» терміни Supernal припускають, що eVTOL буде запущений в комерційну експлуатацію до 2028 року, а регіональний eSTOL піде за ним у 2030 році.
 
«Але коли ці платформи вийдуть на ринок, – каже Премкумар, – ринок має бути готовим до комерціалізації. Саме з цієї причини ми приділяємо велику увагу інфраструктурі».


електрична авіація
 

Компанія вважає важливим забезпечити ширше впровадження електричних силових агрегатів на акумуляторних батареях та паливних елементах у широкому діапазоні варіантів використання, щоб переконатися, що ланцюжок поставок енергії налагоджений та надійний.
 
«Ми хочемо використовувати нашу присутність на землі, потім інтегрувати авіацію із землею, а потім з'ясувати, як ми зростатимемо і комерціалізуватимемо всю цю екосистему через правильну структуру партнерства, працюючи з потрібними людьми, правильними технологіями, але, що більш важливо, правильне використання структури попиту на ці продукти», - сказав Премкумар.


Схожі матеріали:
👁 576
Категорія: Технології
Теги: водневий транспорт, повітряний транспорт, eVTOL, hyundai, повітряне таксі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ