Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.01.2023

Повітряне таксі eVTOL Cavorite X5 з роздільним крилом літатиме на швидкості 450 км/год


Cavorite X5 буде перевозити чотирьох пасажирів та пілота на швидкості 450 км/год


Повітряне таксі eVTOL Cavorite X5

Cavorite X5 - це повітряне таксі eVTOL, здатне розсувати кришки крил, відкриваючи вертикальні підйомні вентилятори або закривати їх для високошвидкісного круїзного польоту на великі відстані. Компанія Horizon розпочала льотні випробування свого прототипу.

Завдяки конструкції з малим лобовим опором та закритим підйомним вентиляторам повнорозмірний Cavorite X5 буде перевозити чотирьох пасажирів та пілота на швидкості 450 км/год, що робить його одним із найшвидших проектів аеротаксі. Його гібридна газово-електрична трансмісія також забезпечує вражаючі показники запасу ходу до 500 км.

Його 10 повітроводних вентиляторів досить маленького діаметру, тому вони швидко обертатимуться і споживатимуть багато енергії при зависанні; ця машина діятиме як ефективний гібридно-електричний літак. Тож він, швидше за все, знайде свою нішу у далеких польотах.


Повітряне таксі eVTOL Cavorite X5
 

Прототип Horizon, який вже створений та проходить тестування - це машина масштабу 50%. На даному етапі компанія оголосила про завершення початкових випробувань прив'язного зависання, і незабаром X5 почне тестувати свій аеродинамічно складний перехід між режимами зависання і круїзу в аеродинамічній трубі ACE Climactic недалеко від Торонто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Davinci Motor представила електричний мотоцикл із запасом ходу 400 км та можливістю дистанційного керування
 
«Цей літак перевершив усі очікування під час початкових випробувань у режимі зависання», - йдеться у прес-релізі. «Він надзвичайно стабільний, здатний до повного зависання всього на 65% потужності та завис із 20% вентиляторів, які були навмисно відключені для перевірки резервування системи. Цей прототип є великогабаритним літаком з 6,7 м розмах крила, більше 4,6 м у довжину і здатний розвивати швидкість понад 282 км/год. Він продовжує надавати цінні дані, які постійно покращують нашу повномасштабну конструкцію».


Повітряне таксі eVTOL Cavorite X5


Схожі матеріали:
👁 460
Категорія: Технології
Теги: повітряне таксі, аеротаксі, eVTOL, повітряний транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ