Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.01.2022

Японська компанія SkyDrive представила двомісний літаючий апарат SD-XX, розміром з автомобіль


Дальність польоту SD-XX кілька десятків кілометрів на швидкості 100 км/год


Японський уряд вкладає великі гроші в розробку літаючих автомобілів з метою комерціалізації футуристичного транспорту вже в 2023 році. По всьому світу розробляється низка концепцій автомобілів, що літають, і такі компанії як Airbus, Boeing і Uber, лідирують.

Двомісний літаючий апарат SD-XX
 

Мрія про подолання менших відстаней на транспортних засобах, здатних до вертикального зльоту та посадки (СВВП), є дуже актуальною, особливо в Японії.

Японська компанія SkyDrive, один із стартапів зі створення літаючих автомобілів в країні, представила SD-XX, елегантний двомісний літальний апарат eVTOL розміром з автомобіль з дальністю польоту в кілька десятків кілометрів на швидкості 100 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Токійська компанія SkyDrive представила надкомпактний літальний апарат у Лас-Вегасі
 
«Ми розглядаємо можливість запуску служби повітряного таксі у великих містах, чи то Осака, чи Токіо, з початковими польотами над морем, оскільки було б надто ризиковано пролітати над людними районами», - сказав генеральний директор SkyDrive Томохіро Фукудзава.

Він також зазначив, що розвиток «швидко прискорюється зі зростанням кількості працівників підприємства».


Двомісний літаючий апарат SD-XX
 

Стартап планує розпочати з польотів різними курортами, включаючи Universal Studios Japan. "Початкова модель літаючого таксі літатиме в основному на автопілоті, але вона не на 100% автономна, тому що пілоту потрібно буде маневрувати, наприклад, у разі надзвичайної ситуації", - сказав Фукудзава.

За словами генерального директора, мета стартапу - продати не менше 100 літальних апаратів до 2028 року, кожен за ціною дорогої машини.

 


Схожі матеріали:
👁 605
Категорія: Технології
Теги: повітряний транспорт, Літальний апарат, повітряне таксі, літаючий автомобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ