Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.09.2023

Інклюзія як засіб протидії дискримінації


Інклюзивність – це прагнення залучити й інтегрувати всіх людей в певну систему чи процес


Інклюзія

Більшість людей розглядають поняття інклюзивності переважно з точки зору особливих освітніх потреб. Однак, це явище є значно ширшим та одним  з домінуючих способів запобігання дискримінації. Насамперед, воно передбачає включення людини у різні аспекти соціального життя, навіть, якщо не мовиться про наявність стійкої дискримінаційної ознаки.

Простими словами, інклюзивність – це прагнення залучити й інтегрувати всіх людей в певну систему чи процес, а особливо тих, хто перебуває у несприятливих умовах, постраждав від упередженого ставлення  або має обмежені фізіологічні можливості.

Інклюзія ґрунтується на цінностях визнання різноманітності, співробітництва, участі, спільності, рівності та справедливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз погоди на вихідні 9–10 вересня: на нас чекає чудовий вікенд

Яскравим прикладом додаткової можливості інтеграції людини в соціум є створення інклюзивного робочого середовища. А це підтверджує, що унікальний досвід та сприйняття світу окремою людиною є важливою складовою формування здорового й толерантного суспільства в цілому.

Відтак, впровадження інклюзії дозволяє виявляти й усувати бар’єри, адже це про підтримку та розуміння.

Схожі матеріали:
👁 313
Категорія: Актуально
Теги: інклюзія, дискримінація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ