Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.01.2023

Інженери розробили спосіб збирання енергії від рухаючихся поїздів


Компанія Norfolk-Southern погодилася розмістити нову залізницю на ділянці свого шляху


Інженери розробили спосіб збирання енергії від рухаючихся поїздів

Технічний центр Вірджинії з систем та безпеки транспортних засобів (CVeSS) та Лабораторія залізничних технологій хочуть використовувати енергію, що створюється поїздами, що рухаються, і перетворювати цю енергію на корисну електроенергію.

Приблизно 76% від загальної кількості колії на американських залізницях посідає сільські райони, де не вистачає електрики, необхідної для роботи залізничних систем. Ці інтелектуальні системи включають таке обладнання, як обладнання для безпеки на дорогах, бездротовий зв'язок і монітори стану шляхів.

За словами директора CVeSS Мехді Ахмадіана, подача енергії на це обладнання може бути складним завданням. Сонячні панелі можуть бути пошкоджені або вкрадені, а генератори, які використовують пропан, потребують обслуговування та дозаправки.

Дослідники з CVeSS приступили до пошуку більш надійного рішення, яке б забезпечувало живлення цих пристроїв, запобігало крадіжкам і вимагало мінімального обслуговування.

Після кількох років перегляду конструкції дослідники CVeSS створили новий тип балки, який замінює традиційний дерев'яний варіант та оснащений для вироблення енергії. Їхня високотехнологічна стяжка, розташована під поручнем, увінчана важким металевим стрижнем, закріпленим на пружині. Коли колеса поїзда проходять рейками, вага потягу тисне на цю балку, запускаючи серію передач. Ці шестерні обертають генератор, виробляючи електрику, яку можна зберігати в батареї.

Після розробки цієї життєздатної ідеї, команда створила прототип. Дослідники успішно протестували пристрій у лабораторії. Компанія Norfolk-Southern погодилася розмістити нову залізницю на ділянці свого шляху. Після цього розгортання команда CVeSS збирала дані, щоб визначити кількість енергії, яка може бути згенерована, і найкращі способи оптимізації конструкції пристрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерна силова установка допоможе досягти Марса лише за 45 днів

Коли поїзди проїжджали рейками, дослідники отримали більш чітке уявлення про те, скільки енергії вони можуть виробляти і як ця потужність може бути використана.

«На кожне колесо поїзда, що проходить, ми отримуємо від 15 до 20 Вт енергії», - сказав Ахмадіан. «Якщо у нас є довгий потяг із приблизно 200 вагонами, це 800 коліс, що дає 1,6 кіловати. Як тільки ми накопичимо цю енергію, ми зможемо використовувати її, щоб зробити шляхи інтелектуальнішими, вбудувавши в них датчики».

Розгортання нової системи збирання енергії може означати збільшення розширення життєво важливих сенсорних систем, що забезпечують безпеку залізниць.

Схожі матеріали:
👁 513
Категорія: Технології
Теги: залізничний транспорт, електрика, електроенергія, поїзд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ