Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.11.2022

Легальний гральний бізнес в Україні: підсумки роботи за 10 місяців поточного року


Що заважає легальній ігровій індустрії рухатися уперед ще більш швидкими темпами за підсумками 10 місяців роботи в цьому році?


Гральний бізнес

Про обсяги матеріальної допомоги, яку надають ліцензовані оператори ринку азартних ігор армії та біженцям, ми сьогодні говорити не будемо. Як і називати конкретні цифри чималих поступлень до державного бюджету від отриманих ліцензій та в якості податкових платежів. Тема цього матеріалу лежить дещо в іншій площині. І полягає вона в тому, що легально працюючий український ринок гемблінгу, беттінгу та організації лотерей сьогодні перебуває під постійним тиском.

Гральний бізнес працює.  Але є нюанси

Взагалі про користь державі та громадянському суспільству від легалізації грального бізнесу йшлося у багатьох публікаціях, зокрема у цьому матеріалі. Але зараз, здається, навіть найзапекліший песиміст змушений визнати, що легалізувати ігрову індустрію у 2020 році та спрямувати вектор її розвитку в правове поле України було правильним та далекоглядним рішенням. Про це свідчать цифри поступлень до бюджету, яка регулярно озвучує КРАІЛ. Сьогодні є можливість забезпечити безпеку гравців, чому сприяло прийняття ще влітку Порядку обробки персональних даних від КРАІЛ. Детальніше про зміст такого документу можна прочитати тут.

Але найбільше хвилюють проблеми грального бізнесу. На жаль вони залишились такими самими, які були деякий час тому. Про них, зокрема, йшлося під час проведеного наприкінці літа круглого столу учасників ринку. Матеріал про нього — за цим посиланням. Отже, що заважає легальній ігровій індустрії рухатися уперед ще більш швидкими темпами за підсумками 10 місяців роботи в цьому році?

Борімося й поборемо

Недоброзичливці намагаються створити враження, що українці тільки тим і переймаються, що пишуть листи про ігрову залежність та її загрозу для майбутнього країни. А ще скаржаться куди не ліньки на роботу КРАІЛ. Між іншим Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей свого часу дала перцю операторам ринку, власниками яких прямо чи опосередковано є росіяни. Тобто просто погнала їх з України поганою мітлою. Але вони не заспокоюються. Це одна з проблем, яку можна вирішувати тільки рішучим викорененням російського сліду в українському гральному бізнесі.

Друга проблем витікає з першої. Це нелегальні оператори, які не хочуть, або не можуть отримати українську ліцензію. Витримати конкуренцію з тими, хто не сплачує до вітчизняного бюджету жодної копійки, допомагає КРАІЛ. Тільки за перші 3 квартали Комісія заблокувала понад 600 нелегальних сайтів та більш як 100 працюючих без ніяких дозволів наземних гральних закладів. І ця робота триває й понині.

Нарешті заважає агресивна реклама нелегальних операторів, які обіцяють гравцям швидке та легке збагачення. Між тим офіційно працюючі учасники ринку не дозволяють собі обманювати українців та відверто розповідають про принципи та правила відповідальної гри. Та й, зрештою, самі гравці мають розуміти, що гра в нелегальному закладі не лише позбавляє бюджет надходжень, але й є дуже ризикованою справою. Адже у випадку проблемної ситуації захистити клієнта такого оператора не зможе ніхто.

Схожі матеріали:
👁 854
Категорія: Прес-реліз
Теги: азартні розваги, Гральна індустрія, гральний бізнес, азартні ігри




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ