Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.01.2022

Літальний апарат Hoverbike виглядає як водний мотоцикл


Команда Blainjett вигадала конструкцію, в якій ротори розташовувалися на одній лінії вздовж нижньої частини ховербайка.


Horizon Aeronautics готується до запуску eVTOL Hoverbike, літального транспортного засобу для польотів на короткі відстані, в якому використовується складна та цікава система ротора Blainjett зі змінним кроком, що відкриває лише половину кожного вентилятора. Нова конфігурація підйомного ротора обіцяє забезпечити значне підвищення ефективності та тяги для eVTOL.

Літальний апарат Hoverbike виглядає як водний мотоцикл
 

Hoverbike Horizon виглядає як водний мотоцикл і рухається компактною гібридно-електричною системою. EVTOL важитиме близько 380 кг і здатний вмістити від одного до трьох пасажирів.

Ось чому Horizon об'єдналася з Blainjett Aviation, інноваційним стартапом у галузі аеродинамічних силових установок, який розробив інноваційне рішення під назвою Dynamic Variable Pitch (DVP).

Запатентована технологія дозволяє створювати векторну тягу і, отже, вищі швидкості в горизонтальному прямому польоті, не вдаючись до великих вузлів, що обертаються, таким як поворотний гвинт, зазвичай використовується для вертольотів або eVTOL.

Для створення прямої тяги, концепція DVP Blainjett змінює крок лопатей ротора через половину дуги ротора за допомогою запатентованого кулачка та механізму гнучких пластин. Ця концепція добре підходить для міського ховербайку Horizon, оскільки літаючий апарат повинен залишатися рівним.

Літальний апарат Hoverbike виглядає як водний мотоцикл

Команда Blainjett вигадала конструкцію, в якій ротори розташовувалися на одній лінії вздовж нижньої частини ховербайка. Замість того, щоб повністю відкривати кожен ротор, як на гелікоптері або eVTOL, вони вирішили укласти половину кожного багатолопатевого ротора в корпус ховербайка. Ідея використовує DVP, збільшуючи крок лопатей, коли ротори проходять через відкриту зовнішню половину дуги ротора, що обертається, і повертаючи крок ротора до нейтрального, коли вони проходять через обтічник всередині корпусу ховербайка. Ця незвичайна напівсферична конфігурація підйомного ротора дозволяє створювати підйомну силу та векторну тягу лише половиною ротора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Indigo готує до запуску «новий клас» електромобілів для перевезення пасажирів та доставки

У порівнянні зі складними конструкціями з безліччю роторів або вентиляторами з повітроводом, Blainjett досягає більшої ефективності розподілу тяги та потужності за рахунок невеликої кількості напівсферичних роторів більшого розміру.
 
«Це з'ясувалося, коли ми порівняли нашу вихідну тягу та ефективність з канальними вентиляторами та меншими роторами; ми були в 2-3 рази ефективніші з питомою потужністю у тому ж доступному просторі. Також зменшується аеродинамічний опір під час прямого польоту», - говорить президент Blainjett Кері Захарі.


Схожі матеріали:
👁 615
Категорія: Технології
Теги: ховербайк, eVTOL, літаючий транспорт, Літальний апарат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ