Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.07.2022

Horizon представив прототип електричного eVTOL Cavorite X5 із крейсерською швидкістю 450 км/год


eVTOL має розмах крил 6,7 м та довжиною близько 4,6 м, цей прототип важить 227 кг, так що це ні в якому разі не маленький дрон


Електричне повітряне таксі вертикального зльоту та посадки

Компанія Horizon Aircraft із Торонто представила прототип свого унікального електричного повітряного таксі вертикального зльоту та посадки. Cavorite X5 виділяється із загальної маси як єдиний eVTOL, що повністю закриває свої підйомні вентилятори для крейсерського польоту із наднизьким лобовим опором.

eVTOL має розмах крил 6,7 м та довжиною близько 4,6 м, цей прототип важить 227 кг, так що це ні в якому разі не маленький дрон.

Cavorite X5 є конструкцією круїзного літального апарату з 16 підйомними гвинтами, вбудованими в крила, і одним штовхаючим гвинтом ззаду. Компанія Horizon розробила та запатентувала дуже витончену конструкцію крила, в якій аеродинамічна оболонка гладкого цільного крила розщеплюється прямо посередині. Передня та задня кромки крила розсуваються, відкриваючи підйомні вентилятори для операцій вертикального зльоту та посадки, а потім закриваються та замикаються, коли приходить час польоту.
 
"Ви можете думати про крило як про подвійну коробчату балку з вуглецевого волокна", - сказав засновник Horizon Брендон Робінсон.

Це дає нам достатньо місця для круглих вентиляторів. Секрет у тому, щоб зробити систему досить легкою і при цьому мати безпечну та надійну систему відкривання та закривання. І ми мали зберегти всю цю систему легкою, елегантною, а також ремонтованою на землі».


Електричне повітряне таксі вертикального зльоту та посадки
 

Конструкція з роздільним крилом вирішує ключову проблему з іншими конструкціями підйомно-маршрутного режиму з окремими вертикальними і горизонтальними силовими установками; підйомні системи збільшують ваш опір у прямому польоті, обмежуючи максимальну швидкість та знижуючи дальність польоту.
 
"На більш високих швидкостях це має величезне значення, тому що опір будь-яких зовнішніх вентиляторів, навіть якщо вони заблоковані, величезний", - сказав Робінсон. «Навіть GPS-антена або невеликий пілон для перевезення чогось на швидкості 370 км/год починають мати дуже важливе значення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Sono представила остаточний варіант автомобіля Sion на сонячних батареях

Значною мірою єдиний проект підйому та круїзу, який дійшов до цього етапу із закритими підйомними вентиляторами, Cavorite X5 може обіцяти максимальну крейсерську швидкість 450 км/год, що значно швидше, ніж Joby S4, який в даний час є найшвидшим літаком eVTOL.


Електричне повітряне таксі вертикального зльоту та посадки
 

З точки зору динаміки польоту, Cavorite X5 буде найближчим у світі eVTOL до звичайного літака з нерухомим крилом, оснащеним кермами напрямку на V-подібному оперенні і керуючими поверхнями на задній кромці передніх і задніх канард.

Схожі матеріали:
👁 461
Категорія: Технології
Теги: Літальний апарат, літаючий транспорт, eVTOL




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ