Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.10.2014

Лубенська ОДПІ: Заробітна плата «в конверті» – приниження вашої гідності


«Я більше не хочу отримувати заробітну плату «в конверті»…»


Лубенська ОДПІ: Заробітна плата «в конверті» – приниження вашої гідності

«Я більше не хочу отримувати заробітну плату «в конверті»…».

 З такими словами все частіше звертаються мешканці міста, зазначаючи, що працюють на підприємстві або у фізичної особи-підприємця, де роботодавець платить «сіру» зарплату. Фахівці Лубенської ОДПІ оперативно реагують на такі скарги громадян та проводять перевірки суб’єктів господарської діяльності, в ході яких, як правило, підтверджуються слова обурених лубенчан.     

 Виявляється, що роботодавці дійсно розраховуються «конвертами» із громадянами, що призводить до заниження зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, фонду заробітної плати та єдиного соціального внеску.  

 Так, за січень – вересень 2014 року працівниками Лубенської ОДПІ виявлено 324 неоформлених найманих особи та додатково сплачено податку в сумі 268 тис. грн.  Отже, завдяки небайдужим громадянам та проведеним Лубенською ОДПІ заходам спільно з місцевими органами влади вдалося не лише зменшити тіньовий ринок праці, а й поповнити місцеві бюджети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Кутовий: "Лише народ не допустить до влади клан Януковича"

 За словами очільника Лубенської ОДПІ Олександра Коломійця, не варто коритися обставинам, якщо роботодавець виплачує тіньову зарплату. Потрібно повідомити про цей факт районну податкову інспекцію за місцем реєстрації роботодавця.

 «Оформлення трудових відносин  в законодавчо встановленому порядку  і офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці та ваша впевненість у завтрашньому дні», - зазначає Олександр Коломієць під час проведення чергового засідання «круглого столу» з питань  легалізації зарплати.

Інформаційно-комунікаційний сектор Лубенської ОДПІ



Схожі матеріали:
👁 935
Категорія: Актуально
Теги: заробітна плата, Лубенська ОДПІ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ