Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.03.2023

Маловідомі факти про сучасні системи опалення на деревині


Деревина є вуглецево-нейтральним паливом


тріска паливна

Декілька фактів про сучасні високоефективні гідравлічні системи опалення на деревному паливі:
  • Вартість тепла, коли спалюють гранули, становить близько половини вартості теплової енергії, яка виділяється при спалюванні мазуту. Вартість тепла, що утворюється при спалюванні тріски, становить приблизно чверть від вартості теплової енергії, що виробляється при спалюванні мазуту в поточних цінах.

  • Одна тонна деревної тріски вологістю від 35 до 40% при спалюванні в сучасному котлі виробляє таку ж кількість теплової енергії, що й 273 л мазуту в аналогічних умовах. Купити тріску паливну в Вінницькій області можна в компаныъ Архітерра Груп

  • Деревина є вуглецево-нейтральним паливом. Спалювання деревини не збільшує у глобальному масштабі вміст вуглекислого газу в атмосфері. Горіння просто вивільняє той вуглець, який був поглинений із довкілля, беручи участь у фотосинтезі, коли дерево росло. Цей вуглець зрештою потрапить назад в атмосферу, коли рослина загине і розкладеться в лісі (деякі називають такий процес «холодним» горінням).

  • Майже всі котли на пелетах, тріски та іншому деревному паливі, щоб працювати з максимальним ККД і економити паливо, потребують теплового акумулятора належного розміру.

  • Експлуатуючи подові котли верхнього горіння, в яких міститься достатній об'єм теплоносія, додаткове обов'язкове встановлення накопичувача тепла не потрібно. Хоча його наявність, якщо власник котла бажає, звичайно, покращить роботу системи опалення, створивши максимально комфортні умови для мешканців.

  • Деякі котли на дровах працюють зі зниженим тепловим ККД через збільшений розмір щодо проектного навантаження.

  • Дров'яні подові котли верхнього горіння добре регулюються в широкому діапазоні потужностей, зберігаючи при цьому постійно високий ККД - до 86% протягом опалювального сезону, в найхолодніший період року і міжсезоння. Це пов'язано з конструктивними особливостями таких котлів, що мають велику площу ефективного теплознімання, та способом спалювати паливо: зверху донизу.

  • Системи опалення з високоефективними дров'яними котлами добре поєднуються з низькотемпературними пристроями розподілу тепла, такими як «тепла підлога».

  • Дров'яні котли ефективно працюють у комбінації з іншими джерелами гідравлічного тепла (газові, котли на рідкому паливі та інші). Їх завжди можна використовувати як резервне джерело теплопостачання.

  • Для котлів, що працюють на деревині, на ринку представлено безліч гідравлічних вузлів і систем регулювання, щоб можна було змонтувати ідеальну систему опалення для будь-якого приміщення.


Схожі матеріали:
👁 287
Категорія: Прес-реліз
Теги: тріска паливна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ