Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.12.2021

Навіщо потрібен аутсорсинг бухгалтерії та у чому переваги


Кому підходить бухгалтерський аутсорсинг


Бухгалтерський аутсорсинг часто розглядають як спосіб оптимізувати поточні витрати на бухгалтерію. Найновіше дослідження показує, що основною причиною переходу на аутсорсинг є потреба скоротити витрати на бухгалтерію. Так відповіли 70% опитаних респондентів.

Але якщо раніше аутсорсинг бухгалтерії розглядався виключно з погляду економії на штатній бухслужбі, то зараз до нього звертаються з метою досягти конкурентних переваг, зниження фінансових ризиків. Найважливіше – бухгалтерія на аутсорсі дозволяє власникам бізнесу сконцентруватися на бізнесі. Більше інформації про бyxгaлтepcький ayтcopcинг, бухгалтерію приватного підприємства, облік персоналу й кадрове діловодство, можна дізнатися на сайті https://zkg.ua/buhhalterski-posluhy/posluhy-buhhaltera-buhhalterskyj-autsorsynh/ Західна Колсантингова Група.

 
Бyxгaлтepcький ayтcopcинг
 

Основні переваги аутсорсингу бухгалтерії

1. Операційна ефективність

Аутсорсинг бухгалтерії є механізм, що складається з висококваліфікованих співробітників: головбуха, розрахунків, внутрішніх аудиторів, скарбника та інших фахівців. Налагоджений внутрішній контроль на всіх ділянках бухгалтерії виключає помилки та ризик донарахувань.

2. Відсутність кадрових проблем

Перехід на аутсорсинг звільняє бізнес від тотальної залежності від штатного головбуху. При аутсорсингу немає таких ситуацій, як: головбух захворів, бухгалтер пішов у декрет, розрахунник зарплати у відпустці.

3. Якість обліку та звітності

Головна "фішка" аутсорсингових компаній. Але врахуйте, що якість можуть забезпечити лише великі компанії, що надають аутсорсинг. Якість обслуговування складається з кількох складових: співробітники, розподіл функціоналу, автоматизація облікових процесів і навіть проактивна позиція щодо планування податків.

4. Платиш за те, що отримав

Клієнт бухгалтерської аутсорсингової фірми завжди чітко розуміє, яку послугу та в якому обсязі замовив, скільки це коштує, і що отримає «на виході».

5. Фінансові гарантії

Провідні аутсорсингові компанії страхують свою професійну відповідальність. Суми страховок обчислюються десятками мільйонів карбованців. Страховка потрібна на випадок, якщо через помилку аутсорсера клієнт втратив свої гроші (у вигляді донарахувань, штрафів, пені та ін.). Це одна з ключових переваг бухгалтерського аутсорсингу перед штатним бухгалтером.

Кому підходить бухгалтерський аутсорсинг

Почнемо з того, що цільова аудиторія, для якої підходить бухгалтерське обслуговування на аутсорсингу, — «білий» бізнес, компанії, які ведуть реальну діяльність та здають «білу» звітність.
 
✔️ Стартапи. Очевидно, що на самому початку діяльності, у період бурхливого розвитку компанії треба повністю віддати себе розвитку бізнесу. Аутсорсинг бухгалтерії дає можливість присвятити себе налагодженню бізнес-процесів, не розпорошуючись на допоміжні функції. Одночасно власники стартапів можуть бути спокійними за якість обліку.

✔️ Іноземний бізнес. За кордоном аутсорсинг бухгалтерії є звичним явищем, його переваги для бізнесу очевидні й прораховані. Тому іноземці із задоволенням довіряють облік провайдерам облікових функцій. Більше того, при відкритті російської «дочки» іноземним бізнесменам простіше довірити бухгалтерський облік, розрахунок податків і зарплат професіоналам, ніж занурюватися в тонкощі російського законодавства, обліку та специфіку бізнес-процесів.

✔️ Мікропідприємства та ІП. Віддалена бухгалтерія для ІП та мікрофірм є правильним рішенням, оскільки повністю завантажити штатного бухгалтера буде складно, а повноцінно оплачувати його працю – дорого. Сторонній бухгалтер-приватник на віддаленні теж не вихід. Такі бухгалтери, як правило, самотужки обслуговують сотні фірм. Чекати від них якісного результату та захисту від податкових ризиків точно не варто.

✔️ Малі та середні підприємства. Бухгалтерський супровід на аутсорсингу дозволить оптимізувати витрати. Не доведеться утримувати роздуту штатну бухгалтерію, де частина співробітників недозавантажена, інша — страждає від переробок (які, до речі, треба оплачувати).

✔️ Холдінги. Для великих та складних бізнесів актуальною є передача на аутсорсинг ділянок бухгалтерії. Як правило, найбільш рутинних та трудомістких. Вигода таких компаній полягає в економії на інфраструктурі та зниженні операційних витрат.

✔️ Підприємства, які ведуть специфічну діяльність. Буває, що діяльність компанії потребує специфічних знань тонкощів обліку та законодавства. Підібрати вузького спеціаліста до штату складно та дорого. Найвигідніше знайти бухгалтера на аутсорсингу. В аутсорсингових компаніях завжди є вузькі спеціалісти з досвідом супроводу специфічних фірм.

✔️ Сезонний бізнес Компаніям, які працюють у сезон, невигідно утримувати бухгалтерію під час спаду активності. Тому компанії агропромислового комплексу, окремих харчових виробництв, готельного бізнесу аутсорсинг бухгалтерських послуг користується попитом.

Компанії з двома та більше засновниками. Ще одна категорія «користувачів», яким потрібний бухгалтерський аутсорсинг, — компанії з кількома засновниками. Передача облікових функцій на  бік забезпечує прозорість обліку та незалежність бухгалтерії, рівний доступ користувачів до результатів обліку. Все прозоро, чесно, немає підстав для конфліктів.

Схожі матеріали:
👁 270
Категорія: Прес-реліз
Теги: Бyxгaлтepcький ayтcopcинг, ayтcopcинг, переваги аутсорсингу




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ