Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.04.2022

Онлайн-семінар для вчителів початкових класів


«Нова українська школа» – це програма реформування середньої освіти, починаючи з молодших класів


Онлайн-семінар для вчителів початкових класів

19 квітня 2022 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради у плідній співпраці з керівником професійної спільноти вчителів початкових класів Пікуль Ларисою Василівною та спікерів: Андрущенко Валентини Олексіївни, учителя початкових класів Гребінківської гімназії Гребінківської міської ради, Юрченко Ірини Валентинівни, учителя початкових класів філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів № 1 ОЗ Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, Акусової Наталії Анатоліївни, учителя початкових класів філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів № 2 ОЗ Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 проведено онлайн-семінар для вчителів початкових класів на тему: «НУШ: особливості організації освітнього процесу. Вимоги до діяльності учителя у світлі сучасних вимог».

Онлайн-семінар для вчителів початкових класів
 

Особливістю НУШ є організація такого освітнього середовища, що сприяє вільному розвитку творчої особистості дитини.

За програмою Нової української школи вчителі навчають дітей читанню з розумінням, висловлювати власну думку усно і письмово, критично та системно мислити, конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, співпрацювати з іншими людьми.

Онлайн-семінар для вчителів початкових класів
 

Головна ідея «Нової української школи» – це компетентнісне навчання. Учні не просто набувають знання, а вчаться використовувати їх на практиці. Найкраще діти почуваються під час гри. Так і теоретичний матеріал засвоюється краще, і отримуються навички спілкування, командної роботи. До школи учні приходять із позитивним настроєм і великим бажанням пізнання нового.

Перевага НУШ – орієнтованість на потреби дитини, врахування вікових особливостей, підготовка до реального життя в світі 21-го століття. Гнучкість системи, педагогічна автономія вчителя, його право формувати програму відповідно до потреб і можливостей конкретного класу.


Онлайн-семінар для вчителів початкових класів
 

«Нова українська школа» – це програма реформування середньої освіти, починаючи з молодших класів. Вона передбачає, що діти вчаться через практичні дії, а не теорію, і розвивають навички замість того, щоб заучувати інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекомендації щодо зарахування дітей до 1-го класу в умовах воєнного часу

Уміння вчитися – це ще одна навичка, яка стане в пригоді кожній людині. Саме тому навчання в НУШ побудоване на дослідженнях: дитина самостійно шукає відповіді на запитання, осмислює вивчене, а вчитель допомагає їй у цьому. В НУШ діти часто навчаються граючись.

У ході онлайн-семінару  педагоги громади розглянули  методи, форми та прийоми роботи НУШ, ознайомилися з  вимогами до діяльності вчителя у світлі сучасних вимог, переглянули фрагменти дистанційних уроків та взяли активну  участь в обговоренні теми заходу.

Схожі матеріали:
👁 747
Категорія: Шкільний екран
Теги: семінар для вчителів, Онлайн-семінар, початкові класи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ