Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.04.2022

«Піщана дюна» Захи Хадід на сонячній енергії височить над пустелею


ZHA називає будівлю «офісом майбутнього»


«Піщана дюна» Захи Хадід на сонячній енергії височить над пустелею

Штаб-квартира Beeah, спроектована Захой Хадід, вдало посіла своє місце у суворому пустельному ландшафті. Будівля поєднує привабливий зовнішній вигляд зі значними екологічними конструктивними особливостями, які забезпечують комфорт для його мешканців і низьке енергоспоживання.

Розташований у пустелі Аль-Саджа, в Шарджі, ОАЕ, штаб-квартира Beeah була спроектована ще самою Захі Хадід, а потім реалізована партнером та нинішнім босом Zaha Hadid Architects Патріком Шумахером. Футуристична форма і впевнені бетонні вигини обумовлені піщаними дюнами, що оточують його, а також мають практичне застосування, допомагаючи пом'якшити місцевий клімат.

"Дизайн штаб-квартири відповідає навколишньому середовищу як ряд взаємопов'язаних "дюн", орієнтованих та сформованих для оптимізації місцевих кліматичних умов", - пояснили в компанії. «Вбудований у контекст пустелі Аль-Саджа в Шарджі, дизайн перегукується з навколишнім ландшафтом, сформованим переважаючими вітрами у вигляді увігнутих піщаних дюн та хребтів, які стають опуклими під час перетину».

Забезпечуючи всі внутрішні простори достатнім денним світлом і видами, обмежуючи кількість скління, що піддається впливу різкого сонця, у двох основних «дюнах» штаб-квартири розміщуються громадські та управлінські відділи разом з адміністративною зоною, які з'єднуються через центральне подвір'я. є невід'ємною частиною його стратегії вентиляції.

«Піщана дюна» Захи Хадід на сонячній енергії височить над пустелею
 

Відвідувачі входять до будівлі площею 9000 кв. м, проходячи через велику повітряну купол. Більшість інтер'єру зайнята офісними приміщеннями відкритого планування, а також центральним внутрішнім двором, конференц-залами, іммерсивним центром для відвідувачів та залом для глядачів.

ZHA називає будівлю «офісом майбутнього», вона оснащена інтелектуальною системою управління, яка регулює освітлення та температуру в залежності від зайнятості та часу доби, а також засобами віддаленої та гібридної співпраці, безконтактними шляхами та віртуальним консьєржем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA протестує здатність установки SpinLaunch запускати супутники на орбіту


«Піщана дюна» Захи Хадід на сонячній енергії височить над пустелею
 

Крім акценту на природну вентиляцію та освітлення, будинок був частково збудований з використанням перероблених матеріалів, а його фасад з армованого скловолокна призначений для зменшення проникнення сонячного світла. Енергоефективне охолодження допомагає регулювати внутрішню температуру, а місцева система очищення води фільтрує стічні води. Вся необхідна енергія надходить від великої сонячної ферми, яка підключена до акумуляторних блоків Tesla.

Схожі матеріали:
👁 356
Категорія: Технології
Теги: Zaha Hadid Architects, місто майбутнього, архітектурний проект




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ