Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.09.2021

Пневматична зброя: особливості роботи і конструкції


Продаж пневматичної зброї сьогодні знаходиться на піку


Загальновідомим є факт, що більшість чоловіків відчувають тягу до зброї. Найбільш прийнятним варіантом для більшості є пневматична гвинтівка. Її може купити кожен, хто досяг 18-річного віку, без спеціального дозволу. Воздушка практично не відрізняється за своїм зовнішнім виглядом від "серйозної" зброї. Вона виглядає солідно, презентабельно, до того ж практично безпечна як для власника, так і для оточуючих при належному відношенні. Повітряна рушниця на збройовому ринку України представлена багатьма моделями та виробниками. Вони відрізняються початковою швидкістю кулі і іншими технічними параметрами. Абсолютно різні люди можуть купити пневматичну зброю в інтернет - магазині ВАНКЛИК - від бюджетних варіантів до дорогих і ексклюзивних моделей.


Пневматична зброя
 

Залежно від типу спускового механізму та системи перезарядки пневматична зброя буває:
 
✔️ Поршнево-пружинна зброя. У такій гвинтівці повітря стискається за рахунок пружини, яка прилягає до поршня. Куля виштовхується в момент пострілу. Ця пневматична зброя володіє простою і надійною конструкцією механізму, що є її найкращим показником в експлуатації. Рушниця недорога в обслуговуванні, тому багато стрілків воліють купити саме цю пневматику. Єдині її недоліки - гучність пострілу і досить відчутна віддача.

✔️ Газобалонна зброя. В роботі пневматичної зброї цього різновиду використовується вуглекислота в газоподібному стані. Пневматична зброя може мати змінний балон або вбудований резервуар, який потребує періодичної перезаправки. Вона вважається найкращим для полювання на великих тварин. Залежно від обсягу балона і моделі гвинтівки мисливець може зробити 40-80 пострілів. Це найбільш потужна пневматична рушниця, що володіє значною скорострільністю, практично відсутністю віддачі, можливістю застосування оптичного прицілу і стійкістю до холоду. Головний недолік - вартість пневматичної зброї досить висока.

✔️ Компресійна. В такій рушниці передбачена спеціальна накопичувальна камера, в яку ручним насосом накачується повітря. У момент пострілу газ вивільняється і виштовхує кулю. Пневматична рушниця безшумна в роботі, точна, потужна, не дає віддачі, дозволяє використовувати оптичний приціл, може довго залишатися в зарядженому стані.

✔️ Пневмобаллона (з попереднім накачуванням). У цій пневматичній рушниці постріл здійснюється за рахунок енергії стисненого повітря, що подається з балона під тиском. Такі рушниці часто застосовують для розваги і в якості активного дозвілля.

✔️ Повітряні рушниці з пневмопатронами. За принципом дії вони схожі з вогнепальною зброєю. Під час стрілянини використовуються спеціальні багаторазові патрони, які заправлені стисненим газом.

✔️ Пневмоелектрична. У конструкції такої зброї передбачено наявність пального компонента, який під час пострілу контактує зі стисненим газом і згорає в ньому. Таким чином, вдається посилити викид енергії.

Продаж пневматичної зброї сьогодні знаходиться на піку і популярність даного виду зброї стає дедалі більша. Найчастіше її вважають за краще купити для розваги і стрільби по мішенях, а в деяких випадках використовують як засіб самооборони. Однак в подібних ситуаціях пневматика надає швидше психологічний вплив на зловмисника, а не фізично. Для стрільби з повітряної рушниці використовуються пневматичні кульки та кулі.

Схожі матеріали:
👁 412
Категорія: Прес-реліз
Теги: Газобалонна зброя, пневматична зброя, Пневмобаллона зброя, Поршнево-пружинна зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ