Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.09.2016

Про хід підготовчих заході в по призову на строкову військову службу "осінь 2016"


Військовослужбовці строкової служби проходять службу тільки у військових частинах тилового забезпечення


Про хід підготовчих заході в по призову на строкову військову службу "осінь 2016"Відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" зі змінами, які були внесені 15.01.15 №116 V III "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проведення військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду, та згідно указу Президента України №122/2016 від 30.03.2016 року в жовтні-листопаді 2016 р. буде проходити призов громадян України на строкову військову службу. До лав Збройних Сил України будуть призиватися громадяни віком від 20 до 27 років.

Згідно рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 року "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності ", уведеного в дію Указом Президента України від 24.09.2014 року №744, унеможливлюється залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання завдань в зоні проведення АТО.

Більше того, згідно Директиви Генерального штабу Збройних Сил України №Д-5 ВІД 15.02.2016 року та наказу командувача Сухопутних військ України №125 від 10.03.2016 року комплектуватися військовослужбовцями строкової військової служби в першу чергу будуть арсенали, бази, склади для забезпечення життєдіяльності військових частин, установ в пунктах постійної дислокації на території Правобережної України, тобто тилові частини ЗСУ.

Станом на сьогоднішній день частина наших призовників пройшла районну медичну комісію та медичну комісію при Полтавському обласному військовому комісаріаті. Це хлопці, які сумлінно відносяться до виконання свого громадянського обов'язку у військовій справі. Які розуміють, щоб захищати свою Батьківщину, то потрібно вчитися тримати зброю в руках. Це такі призовники, як: Павленко Максим Геннадійович з с.Слобода-Петрівка , Пономаренко Сергій Анатолійович з м. Гребінка , Чавро Олександр Сергійович з с. Кулажинці, Ночовка Максим Сергійович з с. Рудка , Гуртовенко Павло Олексійович з м. Гребінка.

Ще багато призовників допроходять районну медичну комісію. Вони свідомо зробили свій вибір, розуміючи, що на сьогоднішній день служба в Збройних Силах України відкриває широкі перспективи в порівнянні з життям на "гражданці".

Для тих, що це ще не зрозумів, пояснюю докладніше. По-перше - військовослужбовці строкової служби проходять службу тільки у військових частинах тилового забезпечення (бази, склади, арсенали, навчальні центри, військові учбові заклади і таке інше).

Через невеликий проміжок часу вони мають право укласти контракт для проходження військової служби. І укладають цей контракт з тією військовою частиною, де в цей час проходять службу. Нагадаю, що грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника на сьогоднішній день складає від 7 тисяч гривень, а з 2017 року планується бути збільшене від 10 тисяч гривень. До речі, більше 60% наших призовників, які були призванні до лав ЗСУ на строкову військову службу в 2015 році, перейшли на військову службу за контрактом.

По друге - проходячи військову службу за контрактом, військовослужбовець має право вступити на навчання до будь-якого військового ВУЗУ.

По третє - на нього розповсюджується увесь соціальний пакет (безкоштовна медицина, компенсація коштів за наймання житла, оплачувана щорічна відпустка, фіксований робочий день та інше).

Таким чином, призиваючись на строкову військову службу, перед призовником відкриваються найширші перспективи. Тим більше в цей складний час, коли неможливо знайти роботу, а якщо вона й є, то платять за неї копійки.

Та питання навіть не в грошах, не в роботі. Пройде невеликий час, призовники, ті, хто ухилявся від служби в армії, одружаться, в них народяться діти. І що такий батько відповість своїй дитині на питання, чи служив він в армії і як він навчався захищати свою Батьківщину ??? Над цим треба задуматися тим, хто в даний час пробує ухилитися від призову на строкову військову службу. А це такі призовники, як:

Тарасівська сільська рада
1. Ніколаєнко Роман Васильович;
2. Бескішкин Олексій Юрійович;
3. Гунява Руслан Миколайович.
Тополівська сільська рада
1. Роман Євгеній Сергійович;
2. Биковець Сергій Вячеславович;
3. Царинний Віталій Володимирович;
4. Журавський Андрій Леонідович;
5. Вишневський Андрій Вікторович.
Мар’янівська сільська рада
1.Писаренко Віталій Вікторович.
Короваївська сільська рада
1. Головко Руслан Вікторович;
2. Кащенко Іван Олегович;
3. Ярема Василь Васильович.
Рудківська сільська рада
1. Кожухар Володимир Олександрович;
2. Сороков Станіслав Вікторович;
Григорівська сільська рада
1. Коваленко Валерій Васильович;
2. Задиряка Андрій Григорович;
Слободо-Петрівська сільська рада
1. Чаплинський Євгеній Васильович;
2. Панько Олексій Володимирович;
3. Попович Сергій Миколайович;
4. Хвиль Віталій Миколайович;
5. Кульчій Микола Володимирович;
6. Кузьменко Сергій Олександрович;
7. Кривонос В'ячеслав Сергійович;
8. Веніславський Юрій Михайлович;
9. Жовтоног Тарас Олександрович;
10. Гребень Ярослав Сергійович.
Хочу нагадати батькам та матерям цих призовників, що їхні сини порушують закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" і їхні дії підпадають під адміністративну та кримінальну відповідальність.

До речі, на всіх призовників, хто на теперішній час не прибув за викликом до військового комісаріату, тобто пробує ухилитися від призову на строкову військову службу, передані запити на розшук до Гребінківського відділу Національної поліції. Що стосується відстрочок від призову.

На сьогоднішній день найбільш поширеною є- відстрочка для здобуття освіти; відстрочка за сімейними обставинами. Для надання відстрочки потрібні підтверджуючі документи. Якщо для здобуття освіти, то довідка про навчання на денному відділенні.

Якщо за сімейними обставинами - то документи, які підтверджують ці обставини. Сподіваюсь, що призовники та їх батьки зрозуміють, що строкова військова служба - це перш за все навчання в умовах армії для захисту своєї Батьківщини, своєї землі, своєї родини.

Для військовослужбовців строкової служби в теперішній час створені ідеальні умови. Крім того, що вони не залучаються до виконання завдань в зоні проведення АТО, за ними зберігається місце роботи та середній заробіток на роботі, де вони працювали до призову в армію, І службу вони проходять в тилових частинах переважно на Правобережній Україні.
 
Військовий комісар Гребінківського районного військового комісаріату, майор,
"Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1431
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: військовослужбовці, військовий комісар, Гребінківщина, АТО, армія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ