Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.06.2022

Противодронова рушниця від української компанії Kvertus Technology ефективно «збиває» ворожі дрони


Противодронова рушниця - це девайс, що створює радіоперешкоди


Противодронова рушниця від української компанії Kvertus Technology

Українська компанія, Kvertus Technology, виробляє рушниці, якими «збивають» дрони. 10 людей, співробітників компанії, здатні збирати до 5 рушниць на день.

Тестовий зразок рушниці був розроблений компанією у 2017 році. Це був гаджет із двома стволами, важив він 18 кг, а за плечима у користувача був рюкзак з акумуляторними батареями.

Противодронова рушниця - це девайс, що створює радіоперешкоди. У ньому є генератор перешкод зв'язку. Спрямовані антени спрямовують сигнал у потрібну сторону. Вони закривають частоти, на яких працює 99% комерційних та тактичних дронів.

Мета - це дрони тактичного рівня. Це переважно коптери, які використовуються для коригування вогню та збору розвідданих. Наприклад, дрони DJI. А також це можуть бути дрони, що несуть на собі вибухівку.

Потрапляючи в зону дії рушниці, дрон втрачає зв'язок із супутником або з пультом керування. У нього пропадає картинка – він не може знімати фото/відео.

Противодронова рушниця від української компанії Kvertus Technology
 

Противодронова рушниця важить 5 кг. Воно стало цілим, в одному корпусі, без рюкзаків та підвісок. Його дальність дії – 3,5 км на відкритому просторі.
 
«За багатьма параметрами українська рушниця краща за світові аналоги. А за ціною взагалі вдвічі краще», – каже Ярослав Філімонов.

Рушниця-антидрон - це зброя для ведення окопної війни. На лінії зіткнення, щоб зібрати місцеву інформацію, використовуються дрони. Противник також використовує дрони як підвіси для скидання гранат. Тому подібних рушниць української армії потрібно багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримаран Domus задуманий як супер'яхта з нульовим рівнем викидів та необмеженим запасом ходу
 
«Такий дивайс має бути у кожному зводі піхоти. Кожні 500 метрів по лінії фронту, щоби боєць не біг кілометровий крос, щоб знищити дрон», — каже Ярослав Філімонов, операційний директор компанії.


Противодронова рушниця від української компанії Kvertus Technology
 

Зараз компанія може виробляти 5 рушниць на день, а починала з двох на тиждень. У планах – 10 штук на день.

Ще у компанії є задум створити більш потужну протидронову рушницю з радіусом дії - 20-30 км. Його можна буде перевозити пікапом або джипом. Зрительно дрон можна побачити за 700 м максимум. Тому цій радіогарматі буде потрібна ще й потужна пеленгація.

Схожі матеріали:
👁 687
Категорія: Технології
Теги: протидронова рушниця, протидія дронам, боротьба з дронами




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ