Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.11.2022

Шляхи легалізації самобуду. Узаконення самобуду


Легалізація, загалом операція затяжна і важка тим, хто знайомий з юриспруденцією, операція полягає у постанові на експлуатаційний облік.


Узаконення самобуду

Несанкціонованою забудовою вважається будь-яка нерухомість, будівництво якої відбувалося без належної уваги до юридичної сторони питання, а це загрожує штрафами.

До окремих випадків самозастрою можна віднести такі параметри:
  • Будинки зведені на земельній площі, призначення якої не в цьому.
  • Факт будівництва провадиться без належної документації.
  • Помилково оформлений або повністю відсутній проект будівництва.
  • Порушено правила.

Заявки на легалізацію

Легалізація, загалом операція затяжна і важка тим, хто знайомий з юриспруденцією, операція полягає у постанові на експлуатаційний облік.

Узаконення самобуду, як процес, різні для будівель 1-3 та 4-5 категорій складності відповідно.

Щоб узаконити будівництво чи факт спорудження будівлі 1-3 категорії, потрібно направити декларацію до ДАБІ.

Будівлі вищої категорії заявляються через ДАБІ шляхом подання документів про експлуатаційну готовність.

Однак є ще один тип самозастрою. Про те, як проводять узаконення самовільно збудованих будинків, та отримати послуги, можна дізнатися тут найбільш детально https://www.gbu.kyiv.ua/.

Вартість процесу

Необхідно також знати вартість цього процесу. Вона залежить від багатьох параметрів. Серед них розмір житлоплощі та рік його будівництва, маєток документів на землю, та й нарешті - відповідність нормам будівництва.

Однак компанії заявляють лише ціни "від", а повну вартість вони оголошують уже за фактом ознайомлення з проектом, також ціна залежить від параметрів вищеописаних, також є деякі інші юридичні нюанси. Звичайно, легалізувати можна самостійно, але робити це не рекомендується. Адже професіонали зроблять все швидше, а у вас звільниться час, при тому, що кваліфіковані послуги не так дорогі.

До речі про терміни. Силами компанії легалізація вашої споруди займе кілька тижнів, тоді як самостійна легалізація може зайняти більше місяця.

З цієї статті ви дізналися, що легалізувати самобуд можна і навіть потрібно, щоб згодом не виплачувати штрафи і не бути притягнутим до відповідальності, робити це не так складно, але краще звернутися до спеціалізованих компаній. Наприкінці згадаємо те, що споруди до 2011 року коштують трохи дорожче, ніж будівлі нового типу.

Схожі матеріали:
👁 221
Категорія: Прес-реліз
Теги: Узаконення самобуду




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ