Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.01.2024

Система активної аеродинаміки для електромобілів, зменшить опір та підвищить стійкість на трасі


Електромобілі найбільш ефективні при повільному русі із зупинками та стартом, де вони можуть відновити енергію за рахунок рекуперативного гальмування


Система активної аеродинаміки для електромобілів

Hyundai розробила нову систему активної аеродинаміки для електромобілів у вигляді «активних повітряних спідниць» перед передніми колесами, які збільшують притискну силу та стійкість, одночасно зменшуючи опір та покращуючи запас ходу на трасі.

Розташована між бампером та передніми колесами система AAS виглядає досить просто: пара аеродинамічних елементів, які висуваються з днища кузова, коли автомобіль досягає швидкості 80 км/год, і спрямовують повітря навколо передніх коліс. Коли автомобіль сповільнюється нижче 70 км/год, вони забираються назад.

Електромобілі найбільш ефективні при повільному русі із зупинками та стартом, де вони можуть відновити енергію за рахунок рекуперативного гальмування. Однак на шосе їм доводиться постійно боротися з опором – особливо у дуже популярній категорії електричних позашляховиків із вищим опором.


Система активної аеродинаміки для електромобілів
 

Система AAS, протестована на e-SUV Hyundai GV60, знизила коефіцієнт лобового опору автомобіля на 0,008 – покращення на 2,8%, за даними компанії. Hyundai стверджує, що система AAS збільшує запас ходу автомобіля на 6 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський дрон AR-2000 з турбінним двигуном може нести ракети класу «повітря-земля» малої дальності

За словами Hyundai, завдяки прогумованій нижній частині система працюватиме на швидкості до 200 км/год і вище, а також сприятиме збільшенню притискної сили, тяги та стійкості.

Схожі матеріали:
👁 200
Категорія: Технології
Теги: hyundai, електромобіль, електротранспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ