Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.12.2021

Система Mitsubishi Emirai xS Drive спостерігає та контролює водіїв під час руху


Якщо система визначає, що водій знепритомнів або не може безпечно керувати автомобілем, вона попереджає його про необхідність зупинитися.


Mitsubishi використовує свої концептуальні автомобілі Emirai для демонстрації нових автомобільних технологій. Останній з них, Emirai xS Drive, контролює водіїв та пасажирів, а також використовує фари для висвітлення потенційних дорожніх небезпек.

Emirai краще охарактеризувати як "концептуальну кабіну", xS Drive оснащений інфрачервоними камерами, які знімають як водія, так і пасажирів.

Система Mitsubishi Emirai xS Drive спостерігає та контролює водіїв

Що стосується водія, то одна камера та відповідне програмне забезпечення на основі машинного навчання здатні виявляти сонливість чи захворювання за допомогою двох різних процесів. Насамперед система відстежує вираз обличчя водія, відстежуючи такі речі, як закриті око або емоції на обличчі. По-друге, відстежуючи тонкі коливання відтінку шкіри людини, він може визначати зміни у його серцебиття та частоті дихання.

Якщо система визначає, що водій знепритомнів або не може безпечно керувати автомобілем, вона попереджає його про необхідність зупинитися. Якщо це не спрацює, xS Drive може взяти на себе керування автомобілем, автономно зупинивши його та припаркувавши.

Камери ближнього інфрачервоного діапазону можуть визначати кількість пасажирів, використовуючи висоту їх обличчя і розташування точок скелета у верхній частині тіла, щоб визначити розмір тіла кожної людини.

Інші датчики, які випромінюють радіохвилі та аналізують їх відображення, можуть виявляти присутність немовлят або маленьких дітей у зонах кабіни, які не бачать камери. Якщо водій припаркує машину та вийде, розсіяно залишивши свою дитину, система попередить її.

Система Mitsubishi Emirai xS Drive спостерігає та контролює водіїв

Комбінація камер, спрямованих вперед, та модуля радара міліметрового діапазону дозволяє додатково повертати фари у напрямку поворотів або підйомів дороги, дозволяючи водієві краще бачити. Цей аспект xS Drive також фокусує фари на небезпеках, таких як пішохідні переходи, і може проектувати символи попередження водія на дорогу перед автомобілем.

Схожі матеріали:
👁 361
Категорія: Технології
Теги: mitsubishi, автовиробник, автомобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ