Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.09.2021

Стійкі до проколів, безповітряні шини Michelin незабаром з'являться на ринку


В рамках концепції Vision Concept компанія буде виробляти безповітряні, екологічно безпечні шини.


Стійкі до проколів, безповітряні шини були перспективною концепцією протягом багатьох років. Виробник шин Michelin працює над їх розробкою з 2005 року, і після довгих років роботи над прототипами, вони незабаром з'являться на нових електромобілях.

безповітряна шина Michelin
 

Щорічно у всьому світі проводиться понад три мільярди шин. Після закінчення терміну служби ці шини потрапляють на звалища. Вони також схильні до ризику загоряння і викиду токсинів в атмосферу.

Один із способів зробити шини більш екологічними - це зробити їх з матеріалів природного походження і зменшити кількість випадків, що викликають знос і виводять шини з ладу. Французький виробник шин Michelin використовує всі варіанти, щоб зробити свої шини більш «екологічними».

В рамках концепції Vision Concept компанія буде виробляти безповітряні, екологічно безпечні шини. Унікальна система захисту від проколів (UPTIS) - це безповітряна шина, яка, завдяки своїй унікальній конструкції, не вимагає наповнення повітрям і ніколи не проколюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Космічний бетон» будуть робити з марсіанського грунту і крові космонавтів

Система UPTIS поєднує в собі алюмінієве колесо і гнучку несучу конструкцію, виготовлену з армованого скловолокном пластику (GFRP). Компанія впевнена, що з такою конструкцією вона зможе і далі забезпечувати характеристики звичайних шин Michelin.

Після проведених тестів Сиріл Роже, технічний і науковий відділ Michelin Group сказав, - «Це був винятковий досвід для нас, і найбільше задоволення ми отримали в кінці демонстрації, коли наші пасажири, які, за загальним визнанням, спочатку були трохи насторожені, сказали, що не відчувають різниці в порівнянні зі звичайними шинами».

безповітряна шина Michelin
 

Хоча компанія ще не озвучила ціновий діапазон цих шин, але заявила, що готує нові шини до виходу на ринок до 2024 році.

На початковому етапі ці шини також будуть містити перероблені пластикові відходи, але з часом компанія замінить 100% компонентів шин на органічні або переробляючі матеріали.

Схожі матеріали:
👁 399
Категорія: Технології
Теги: автомобіль, автомобільні шини, безповітряні шини




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ