Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.07.2017

Тополівська світлиця духовності


Заснована тополівська бібліотека на початку 50-х років XX століття


Тополівська світлиця духовностіВ період 20-21 століть в багатьох країнах світу відбувся період урбанізації. Україна не стала виключенням, тому кількість людей в містах збільшується, а з цим поступово "забувається" українське село.

По всій території нашої держави в сільських населених пунктах зачасту закриваються освітні та культурні осередки для дітей: школи, дитячі садки, будинки культури та інші.

Гребінківський район також не минули такі зміни. Тому після закриття школи в селі Тополеве, а так як дитячий садок відсутній, дітей до знань залучає місцева бібліотека.

Заснована тополівська бібліотека на початку 50-х років XX століття. Спершу вона носила назву бібліотеки сільськогосподарської артілі " Ворошилівська", пізніше стала профспілковою бібліотекою радгоспу "Гребінківський", а в 1992 році увійшла до філії Гребінківської ЦБС. Протягом свого існування вона декілька разів змінювала місце знаходження, на даний момент розташована в адміністративному приміщенні Тополівської сільської ради.

Сама бібліотека займає одну скромну кімнату, площею 30 кв. метрів. В ній працює всім місцевим відома Тамара Олександрівна Тищенко. Протягом багатьох років роботи жінка виростила не одне молоде покоління, тому з великим задоволенням залучає дітей до знань. Вона говорить, що навіть не дивлячись на розвиток новітніх технологій, дітлахи з радістю приходять до бібліотеки: хто почитати, хто знайти інформацію, а хто послухати цікаві історії' самої Тамари Олександрівни.

Література в бібліотеці, на жаль, є обмеженою, так як багато книжок походять ще з радянських часів, мало новітньої літератури та словників з іноземних мов, але дякуючи сільській адміністрації, бібліотеці виділили кошти на закупівлю нових книг.

Сільська бібліотека не тільки виконує функцію просвітництва, але й тісно пов'язана з місцевим
Будинком культури, тому Тамара Олександрівна з колегами залучають діток до різних культурних заходів та навчають їх різного роду рукоділля. В ній ви також можете довідатися про історію села та його розвиток.

"Дорогі друзі! Проведіть свій вільний час в нашій бібліотеці, і ми допоможемо вам знайти відповіді на всі запитання, підтримаємо вашу ініціативу, врахуємо ваші інтереси",- звертається до читачів Тамара Олександрівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині працює єдиний в районі шаховий клуб при територіальному центрі

Не забувайте збагачуватися духовно та поринати у світ книги, в бібліотеці вас тепло зустрінуть та подарують приємні враження.
 
"В мою бібліотеку я заходжу знов,
Невичерпна в мене до книжок любов,
Їх тут так багато й автори знайомі,
Книгу я візьму і відкрию вдома.

А слова у книгах і легкі, й прості,
та цікаву думку в них відкриєш ти!
А коли навчишся між рядків читати,
Тоді зможеш ще й цілий світ пізнати!

Тут Світлиця знань, і думок, й науки,
Спокій тут панує, шелесту сторінок ледь відчуєш звуки.
Потоваришуй з героями, навчись любити ти,
Візьми з книг море доброти.

Вивчай також історію країн
І з впевненістю про майбутнє мрій!"

Поетичні рядки юної читачки Софії Тищенко розкривають значення бібліотеки для молоді.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 978
Категорія: Прес-реліз
Теги: Тополеве, бібліотека




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ