Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.12.2018

Українцям будуть повертати 40% від вартості електромобілів


Одна з пропозицій народних депутатів – повернення прибуткового податку


Українцям будуть повертати 40% від вартості електромобілівЯкщо держава почне повертати українцям гроші за покупку електромобілів, то через 10 років кожен четвертий-п’ятий автомобіль в Україні буде електричним.

У листопаді Верховна Рада скасувала ПДВ на електромобілі на 4 роки. А тепер у парламенті пропонують повертати українцям гроші, витрачені на електрокар, або звільняти від податку на прибуток підприємства, які будуть виготовляти електромобілі. Такі норми прописані у законопроектах № 8159 і №8160, які нардепи планують розглянути у першому читанні вже найближчим часом.

Одна з пропозицій народних депутатів – повернення прибуткового податку. Українці віддають 18% своєї зарплати до держбюджету. Однак частину податку, сплаченого в бюджет, можна повернути через податкову знижку. Поки що держава повертає гроші за витрати на освіту, житло і внески в приватний пенсійний фонд. Тепер до цього списку хочуть додати і витрати на купівлю електрокара.

Оскільки електромобілі дорожчі, ніж авто на бензині, повертатимуть немалу суму – 18% від вартості авто.

Наприклад, новий Hyundai Ioniq коштує мінімум 746 тис. грн. За нього держава може повернути 134 280 грн. А за старий Nissan Leaf вартістю 307 тис. грн. – 55 тис. грн.

Також у законопроекті пропонується скасувати внесок в Пенсійний Фонд (4,8% від вартості машини), який треба платити при реєстрації авто. У сумі, разом із скасованими податками, електрокари можуть стати дешевше на 39,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранковий секс робить людей працьовитішими

Якщо депутати проголосують за законопроекти №8159 і № 8160, то виробники зможуть протягом 10 років не платити податок на прибуток, якщо будуть випускати електромобілі, батареї до них або зарядні станції. Також не треба буде платити ПДВ при ввезенні з-за кордону комплектуючих для електрокарів. А за імпорт кузовів і кабін не треба буде платити акцизний збір.

Такі пільги зможуть залучити іноземних виробників збирати свої електрокари в Україні. Якщо законопроекти приймуть, пільги будуть діяти до 2028 року.

Схожі матеріали:
👁 1134
Категорія: Прес-реліз
Теги: покупка, автомобіль, електромобіль, Україні, гроші




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ