Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.09.2021

Нова технологія від Mercedes дозволить управляти автомобілем за допомогою думки


Незабаром машина буде робити те, про що ви думаєте, зчитуючи хвилі вашого мозку.


Поки вчені працюють над мозковими імплантатами виробник автомобілів Mercedes Benz працює над технологією, яка дозволить нам керувати автомобілями за допомогою наших думок. Більш того, вам не знадобляться імплантати, а тільки пристрій, який буде розташовуватися на потилиці.


Нова технологія від Mercedes
 

Автомобільні технології швидко перейшли від аналогових приладових панелей до великих цифровим дисплеям і елементам управління, які стали звичайним явищем в електромобілях. Щоб звести до мінімуму відволікаючі фактори, елементи управління перемістилися з приладової панелі на рульове колесо і, ймовірно, зникнуть, коли цифрові помічники візьмуть під контроль електроніку в автомобілі.

У той час як передача інструкцій на приладову панель стає звичайним явищем, Mercedes Benz планує майбутнє. Незабаром машина буде робити те, про що ви думаєте, зчитуючи хвилі вашого мозку.

Для цього компанія розробила пристрій інтерфейсу мозок-комп'ютер (BCI). За заявою компанії, пристрій, що складається з електродів, буде розміщено на потилиці користувача і почне зчитувати його мозкові хвилі приблизно через хвилину калібрування.

Нова технологія від Mercedes
 

На цифровий приладової панелі буде відображатися кілька точок, кожна з яких має певну функцію. Після одягання пристрою BCI користувачеві просто потрібно зосередитися на точці. При збільшенні фокуса нейронна активність в головному мозку буде збільшуватися і реєструватися пристроєм, який потім активує певну функцію, призначену точці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова технологія від Nissan дозволяє витягувати 98% рідкоземельних елементів зі старих акумуляторів і електродвигунів

Ця технологія інтегрується в Mercedes Vision AVTR, концептуальний автомобіль, представлений на виставці Consumer Electronics Show (CES) в Лас-Вегасі в минулому році. Натхненний футуристичним фільмом AVATAR, ця вдосконалена транспортна трансформація (AVTR) - це бачення Team Mercedes мобільності в майбутньому.


Нова технологія від Mercedes
 

Створюючи Vision AVTR і технологію BCI, компанія прагне до «майбутнього мобільності, в якому людина, природа і технології знаходяться в гармонії один з одним».

Схожі матеріали:
👁 576
Категорія: Технології
Теги: мозковий імплант, автомобіль, Mercedes-Benz, електромобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ