Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.09.2021

Нова технологія від Nissan дозволяє витягувати 98% рідкоземельних елементів зі старих акумуляторів і електродвигунів


Вплив електромобілів на навколишнє середовище в значній мірі вимірюється кількістю літію які знаходиться в батареї, і того, як він отриманий.


Багато країн прагнуть скоротити викиди вуглецю і основна увага приділяється чистоті транспорту, що працює на викопному паливі. Електромобілі є важливою частиною цієї стратегії, але виробництво акумуляторів для електромобілів вимагає видобутку рідкоземельних елементів (РЗЕ). Але японський виробник автомобілів Nissan розробив технологію, яка дозволяє більш легко і швидко отримувати рідкоземельні елементи зі старих акумуляторів.

Нова технологія від Nissan
 

Вплив електромобілів на навколишнє середовище в значній мірі вимірюється кількістю літію які знаходиться в батареї, і того, як він отриманий. Крім батарей, електродвигун сам по собі є магнітним і використовує такі рідкісні елементи, як неодим і діспрозій. У зв'язку з різким зростанням популярності електромобілів видобуток цих елементів неминуче зросте, що суперечить меті переходу на чисті електромобілі.

Були зроблені спроби розробити батареї, а також двигуни, в яких не використовуються ці рідкоземельні елементи, але їх необхідно ретельно протестувати, перш ніж вони будуть введені в практичне використання.

Поточний попит на електромобілі буде задовольнятися за рахунок рідкоземельних елементів, але майбутній попит на електромобілі може бути задоволений за рахунок альтернативно вироблених компонентів або за рахунок використання поліпшених методів утилізації, подібних тому, який розробив Nissan.


Нова технологія від Nissan
 

Щоб забезпечити екологічність своїх електромобілів, Nissan вже працює над скороченням використання РЗЕ в своїх автомобілях. Компанія стверджує, що в її моделі 2020 року використовується на 85% менше РЗЕ, ніж в її популярному електромобілі 2010 року Leaf. На додаток до цього автовиробник також переробляє старі двигуни для вилучення РЗЕ. Для цього він розбирає двигун, а потім знімає магніти. Але ця процедура вимагає багато часу. Таким чином, Nissan співпрацював з Університетом Васеда, щоб розробити новий метод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технології майбутнього, які суттєво вплинуть на наше життя

Нова технологія, розроблена протягом трьох років, не вимагає ручного розбирання двигуна. Замість цього до нього додають науглероживается матеріал і чавун, а потім суміш нагрівають до 1400 градусів за Цельсієм. Після розплавлення суміші до неї додають оксид заліза, який окисляє РЗЕ. Потім додається флюс на основі бората, який розчиняє окислені РЗЕ і піднімається вгору, і його можна легко відокремити від більш важкого сплаву залізо-вуглець внизу.

Нова технологія від Nissan

Nissan стверджує, що його випробування показали до 98% вилучення РЗЕ з використанням цього процесу, на який треба було на 50% менше часу. Тепер компанія планує створити більш великий об'єкт для подальшого тестування цього методу і використовувати на своєму підприємстві.

Схожі матеріали:
👁 406
Категорія: Технології
Теги: батарея, електромобіль, Нова технологія, Nissan




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ