Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.05.2024

Українські конструктори обладнали морські дрони Magura зенітними ракетами Р-73


ЗМІ Росії оприлюднили фото цього безпілотника, зняте з вертольота, де видно, що одна ракета відсутня


Морський дрон Magura обладнаний зенітними ракетами Р-73

Військові інженери встановили на морські дрони Magura, українську розробку, зенітну ракету класу «повітря-повітря» Р-73. Авіаційна ракета ближнього радіусу Р-73 може запускатися і з наземних установок. Для її наведення не потрібен радар або інші системи, вона має власну теплову головку самонаведення.

Пускова установка, показана на відео, має напрямні двох ракет. З високою ймовірністю вона стабілізована для компенсації морської хитавиці і є поворотною. Можливо, для захоплення цілі використовується ГСН самої ракети.

ЗМІ Росії оприлюднили фото цього безпілотника, зняте з вертольота, де видно, що одна ракета відсутня. За їхніми словами, дрон встиг випустити її по російському гелікоптеру Мі-8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тактичний безпілотник ARES, українських розробників, не боїться РЕБ, тривалість польоту до 150 хвилин

На кадрах видно, що носієм ракет став модернізований безпілотник Magura V5. Саме вони використовувалися під час атаки російських суден у Чорному морі. Спецпідрозділ Group 13 Головного управління розвідки знищив за їх допомогою російський швидкісний катер у бухті Вузька поблизу Чорноморського на заході Кримського півострова.

 


Схожі матеріали:
👁 110
Категорія: Технології
Теги: безпілотник, БПЛА, Дрон, морський дрон, морський безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ