Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.09.2020

В обласному центрі презентували дитячу книгу про мамонтів французькою мовою


Це не просто казка, а твір, пов'язаний з Гінцівською стоянкою


У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбулася презентація дитячої книги «Первісні пригоди дівчинки Уди та мамонтеняти Мо», яку написала Людмила Яковлєва – старший науковий співробітник, керівник Гінцівської міжнародної експедиції Інституту археології НАН України. Книгу видали французькою мовою в Полтаві.

Книга про мамонтів французькою мовою
 

Розрахований твір на дітей віком 8-10 років.

На презентацію завітала заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.
 
«Відвідала минулого тижня Гінцівську стоянку. Пані Людмила мені презентувала це унікальне місце. Його важливо зберегти для науковців. А нова книга спонукатиме малечу цікавитися історією. Добре, що в ній усі наукові факти викладені доступною мовою. А тепер про Гінці знатимуть не лише діти в Україні, а й у Франції», – сказала Катерина Рижеченко.


Книга про мамонтів французькою мовою
 

Як розповіла Людмила Яковлєва, ідея написати дитячу книгу виникла після одного з днів відкритих дверей, які вона щороку проводить у Гінцівській стоянці.
 
«Люди цікавляться пам’ятками археології. Багато туристів приходять із дітьми. Для них потрібно все розповідати інакше. Тож почала з дітьми розмовляти їхньою мовою. Це не просто казка, а твір, пов'язаний з Гінцівською стоянкою. Розповідає про те, як жили люди в добу кам’яного віку. Це моя перша дитяча книга. Нині маю замовлення на написання другої частини. А ще батьки просять зробити мультфільм за цим твором»,– сказала Людмила Яковлєва.


Книга про мамонтів французькою мовою
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Несколько домашних вещей, чтобы быть в тренде осенью 2020

Минулого року книжка вийшла українською мовою у видавництві «Астрая». Цього року в тому ж видавництві вийшло доповнене видання французькою мовою. Декілька примірників залишиться на Полтавщині. Всі інші перепадуть до Франції.

Книга про мамонтів французькою мовою
 

Довідка: Гінцівська стоянка розташована між селами Духове і Гінці Лубенського району, на правому березі річки Удай. Пам’ятку виявили у 1871 році, розкопки почали вести у 1873 році на чолі з лубенським археологом Камінським. Нині дослідження проводять спільно з французькими археологами.
 

Книга про мамонтів французькою мовою
 
Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 457
Категорія: Актуально
Теги: Гінцівська стоянка, гінці, Книга про мамонтів, Мамонт, твір на дітей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ