Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.08.2023

В Україні створили аналог дрону «Ланцет» – дрон-камікадзе «Перун»


Україна активно працює над аналогом іранського дрона-камікадзе Shahed-136


дрон-камікадзе «Перун»

Глава Мінцифру України Михайло Федоров повідомив, що українські інженери розробили аналог російського дрона-камікадзе «Ланцет», українська версія називатиметься «Перун» і має найкращі технічні характеристики.

"Я не можу відкрито говорити про всі деталі, але у нас є виробники, які вже створили подібний продукт і ми зараз займаємося його масштабуванням. У нас є чітке бачення, коли і скільки Україна отримає дронов-камікадзе, подібних до "Ланцету"", – сказав Михайло Федоров.

Сьогодні війна переходить у "битву інженерів", у технологічну війну. За словами Михайла Федорова, всі заяви російських оккупантів, що мають сто тисяч «Ланцет» - це просто пропаганда.
 
"Дрон-камікадзе «Ланцет» є досить ефективною зброєю. Ми аналізуємо статистику їх застосування росією, це впливає на сучасну війну і на те, як нам потрібно захищати власну броньовану техніку", - додав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська високоточна крилата ракета AGM-158 JASSM може вражати цілі на відстані від 360 до 980 км.

"Я, звичайно, не розвідник і не співробітник ГУР, але використовую аналітику з відкритих джерел за системою OSINT. Можна говорити, що окупанти використовують близько сотні «Ланцетів» щомісяця, не більше. Звичайно, це величезна загроза, з якою потрібно боротися, зокрема способами покращення радіоелектронної боротьби", - зазначає глава Мінцифри.

На одному з українських заходів, присвячених виробництву та розробці безпілотників, анонсували ударний дрон-камікадзе «Перун», також було сказано, що Україна активно працює над аналогом іранського дрона-камікадзе Shahed-136.

Схожі матеріали:
👁 393
Категорія: Технології
Теги: Дрон, дрон-камікадзе, зброя, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ