Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.07.2022

Винахідники з України створили портативний прилад, що сповіщає про хімічні та радіаційні загрози


Hazard detector може комплектуватись двома електрохімічними, термокомпенсованими сенсорами



Команда EcoCity розробила прототип приладу Hazard Detector для відстеження хімічних загроз, таких як випаровування хлору, фосфіну та вимірювання радіаційного фону.
 
«Зрозуміле технічне завдання — і вже найближчим часом презентуватимемо перший прототип. Прилад Hazard Detector розроблений командою EcoCity для збереження життя та здоров'я людей, які можуть опинитися у хімічній та радіаційній загрозі», - керівник команди Олексій Трелевський.

Hazard detector може комплектуватись двома електрохімічними, термокомпенсованими сенсорами на шкідливі гази з переліку: CL2, NH3, PH3, H2S, HCL, HF, NO2, SO2, а також виносним газорозрядним сенсором радіаційного фону.

Основним завданням приладу є заздалегідь сповістити про небезпечні концентрації газів, а також про небезпечний радіаційний фон користувача. Частота опитування детекторів відбувається кожні 5 секунд. Повідомлення відбувається через вібросигнал, звуковий сигнал, а також через відображення на дисплеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Volcon випустила електричний баггі-позашляховик UTV Stag із запасом ходу понад 161 км

Прилад зберігає на внутрішньому носії пам'яті дані вимірювань, які за допомогою бездротового з'єднання WiFi можна вивантажити в польових умовах і відправити файлом. При підключенні до смартфону через WiFi можна передавати щохвилини середні дані вимірювань на будь-який сервер», – зазначає Трелевський.



 

Живлення внутрішньої акумуляторної батареї вистачатиме на 24 години автономної роботи, також до приладу можна приєднати будь-який павербанк та збільшити час автономної роботи. Прилад можна використовувати в умовах війни у ​​зоні бойових дій.

Схожі матеріали:
👁 328
Категорія: Технології
Теги: хімічна загроза, україна, прилад




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ