Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.03.2023

Майже 3 млн грн до цільового фонду Полтавської облради зобов’язано сплатити київське товариство


Товариство, що здійснювало на території Полтавщини геологічне вивчення, більше 2 років не перераховувало гроші до вказаного фонду.


Майже 3 млн грн до цільового фонду Полтавської облради зобов’язано сплатити київське товариствоГосподарським судом міста Києва (суд І інстанції) задоволено позовну заяву Полтавської обласної прокуратури про стягнення з київського товариства до цільового  фонду  Полтавської обласної ради майже 3 млн грн (заборгованість, індекс інфляції та 3% річних від простроченої суми).

Пред’явлення позову обумовлювалося не виконанням товариством зобов’язання про залучення та використання коштів на розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів Полтавської області за угодою, укладеною у жовтні 2019 року між товариством та Полтавською обласною радою і Полтавською обласною державною адміністрацією.

Товариство, що здійснювало на території Полтавщини геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ із подальшим видобуванням газу та газового конденсату, більше 2 років не перераховувало гроші до вказаного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихователька дитсадка на Рівненщині, яку звільнили за фото в купальнику, вдруге виграла суд

Несплата коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури населених пунктів призводить до недофінансування соціальних програм на вказані цілі та порушує інтереси держави, у зв’язку із чим прокуратура вживає заходів представницького характеру шляхом стягнення заборгованостей в судовому порядку.

Нагадаємо, нещодавно за позовом Полтавської обласної прокуратури інше київське товариство, що здійснювало на території Полтавщини геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовищ корисних копалин, зобов’язано сплатити до цільового фонду Полтавської обласної ради майже 1,5 млн грн.  
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури


Схожі матеріали:
👁 341
Категорія: Події
Теги: Полтавська облрада, прокуратура, київське товариство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ